Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2018. 18:43   >>  18:31 1

U BRISELU

Bečić i Abazović predstavili plan Martinu

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i predsjednik GP URA Dritan Abazović, u prisustvu generelnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića i potpredsjednika GP URA Miloša Konatara, sastali su se u Briselu sa Dejvidom Martinom, predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU.

Kako je saopšteno, Bečič i Abazović su Martinu detaljno predstavili Plan izbornih reformi koji je podržao komesar Han, a koji daje jasnu mapu puta za prevazilaženje složenog političkog i institucionalnog stanja u zemlji.

"Plan Demokrata i Ure koji su podržale institucije EU predviđa iznalaženje održivih rješenja u vezi sa Sudskim savjetom, zakonske izmjene u vezi javnog emitera i izbor novog Savjeta RTCG, sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva sa posebnim osvrtom na DIK i ASK, izmjenu seta medijskih zakona, a zatim i potvrđivanje datuma parlamentarnih izbora i dogovor o datumu održavanja opštih lokalnih izbora kao nove kategorije u izbornom zakonodavstvu. Prema našem predlogu, koji je podržala EU, prethodno navedeno bi se pripremalo kroz višemjesečni rad posebnog ad hok parlamentarnog tijela, a tek nakon usaglašavanja svih rješenja zakazala bi se Skupština na kojoj bi se verifikovalo navedeno. Do tada, Demokrate i Ura, kako je definisano Planom, neće prisustvovati sjednicama Plenuma i redovnih radnih tijela, već će u parlamenarnom "ad hoc" odboru koje se formira na naš predlog raditi na implementaciji Plana koji je nedvosmisleno podržala EU", istakli su predsjednici Demokrata i Ure.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ključnim ekonomskim parametrima koji se tiču kreditnog zaduženja, stepena pokrivenosti izvoza uvozom, stope nezaposlenosti, sa posebnim osvrtom na analizu projekta izgradnje autoputa i brojnih dilema u vezi sa tim.

"Euroskeptične izjave Đukanovića, napadi na EU, brutalni napadi na Javni servis i smjene članova Savjeta, smjene Vanje Ćalović, Andrijane Kadije, Vladana Mićunovića uz javno protivljene međunarodne zajednice, pokazuju antievropsko ponašanje i jasno opredeljenje Đukanovića da napravi novi zaokret u spoljnoj politici i postane najveći euroskeptik u Crnoj Gori", zaključili su Beči i Abazović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније