Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 06. 2018. 07:22 >> 07:12

U PODGORICI

O podjeli resora do kraja jula

Rukovodstva DPS-a i SD-a počeli su pregovore oko formiranja postizborne koalicije i do kraja jula znaće se ko će Podgoricu voditi u naredne četiri godine, saopštio je Đorđe Suhih, dosadašnji predsjednik Skupštine Glavnog grada.


Na lokalnim izborima 27. maja DPS je osvojio apsolutnu vlast i njima su pripala 32 mandata, dok je SD osvojio tri odbornička mandata. 

Iako je DPS u Podgorici osvojila apsolutnu vlast, i kod njih i kod SD-a postoji želja da formiraju koaliciju. Kome će pripasti koji resor znaće se do kraja jula, a Suhih navodi da njegova partija još ne zna koje će funkcije tražiti od DPS-a.

Najave koje su pojavile da će DPS ovoga puta SD-u dati manje resora nego što su imali u prethodnom mandatu, Suhih karakteriše kao nagađanja. Njihov kadar bio je na čelu Skupštine Glavnog grada, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijata za mlade, rad i socijalno staranje, Službe za zajedničke poslove i Parking servisa, a pripalo im je i mjesto glavnog administratora.

"Ukoliko dođe do podjele Sekretarijata za mlade, rad i socijalno staranje na dva sekretarijata kako je to i ranije bilo, onda mi možda ne bismo mogli zadržati oba organa uprave. Mislim da smo do sada dobro radili, i ne vidim razlog da bi se to sada mijenjalo. Ne mislim da će biti strogih zatezanja u pregovorima. Obje stranke postigle su na lokalnim izborima dobre rezultate i mislim da ćemo uspjeti da se dogovorimo da nastavimo uspješnu koalicionu saradnju", naveo je Suhih za Dan.

Konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada biće najkasnije do 12. jula, naveo je Suhih. Na sjednici će biti verifikovani odbornički mandati i izabran predsjednik gradskog parlamenta. Novi saziv gradskog parlamenta imaće 61 odbornika, dva više u odnosu na prethodni saziv.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније