Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

18. 06. 2018. 12:54   >>  12:52 31

KNEŽEVIĆ U PARLAMENTU

"Nećemo u radnu grupu Ambasade SAD-a"

Demokratski front neće prihvatiti platformu za prevazilaženje krize, koju su predložili Demokratska Crna Gora i URA, poručio je funkcioner tog saveza, Milan Knežević.

 

On je danas u parlamentu, gdje se raspravlja o izmjeni Krivičnog zakonika, podsjetio da je u zatvoru proveo tri mjeseca.

"Nakon tri mjeseca provedena u zatvoru došao sam do zaključka da sam izašao iz jednog i prešao u drugi, mnogi gori zatvor u kojem smo svi osuđeni na još pet godina Đukanovićeve vladavine. To kad se završi biće jubilej njegovih 35 godina na vlasti. Nemam dilemu da robijamo sve ove godine Dok se neki mire sa tim, DF neće pristati da bude ponižen kao što su pristali pojedini opozicioni predstavnici 21. vijeka. Valjda je svakome jasno nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, da DPS i dio opozicije imaju samo jedan cilj - da unište DF kao jedinu branu slobodne Crne Gore", rekao je Knežević.

On je kazao da se DF ne miri sa situacijom i državi, i da su zbog toga, kako je dodao, glavna meta DPS-a i "ambasadorske" opozicije.

"Izgleda je Mladen Bojanić jedino bio kandidat DF-a i SNP-a, jer je u jeku njegove kampanje ambasadorska opozicija počela pripreme za lokalne izbore. Njihov sebičluk je razlog zašto nijesmo pobijedili na predsjedničkim izborima.

Knežević smatra da je platforma za prevazilaženje krize napisana je u Ambasadi SAD-a.

"Nijesmo odstupili ni za jotu od naših nacionalnih programskih opredjeljenja. Premijer Duško Marković jedini je prihvatio platformu Demokrata i Ure. DF neće biti dio Radne grupe Ambasade SAD i Markovića. Ni zatvori ni robije nas ne mogu slomiti".

Predsjednik parlamenta, Ivan Brajović je kazao da je najvažnije što je DF u parlamentu.

"Nadam se da će i drugi vidjeti da je bojkot nepotreban i da će se i ostatak opozicije vratiti u parlament, jer da bi se bilo šta riješilo moramo o tome razgovarati", naveo je Brajović.

I ministar pravde, Zoran Pažin pozdravio je povratak dijela opozicije u poslaničke klupe.

"Ujedinjeni u razločitosti možemo imati sadržan dijalog koji može dati kvalitetnija zakonska rješenja.Da nema različitosti ne bi nam bila ni potrebna demokratija. Uvjeren sam da kao društvo možemo imati kulturu dijaloga koji će nas pokrenuti naprijed", kazao je Pažin.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније