Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

17. 06. 2018. 15:15 >> 15:04
6

LEKIĆ PORUČIO

Za uspjeh inicijativa neophodno povjerenje

Demos podržava sve aktivnosti na prevazilaženju političko institucionalne krize u državi, ali one moraju biti jasne kako se ne bi shvatile kao čin samopromocije, poručio je lider stranke, Miodrag Lekić.

Lekić je u intervjuu agenciji MINA, komentarišući saradnju u opoziciji, u vezi najnovije inicijative Koalicije za 21 vijek, kazao da u Demosu pozdravljaju svaku inicijativu koja osnažuje ukupnu opoziciju, njene zajedničke akcije za dobro građana Crne Gore.

On je ocijenio da je za uspjeh opozicionih inicijativa neophodna međusobana korektnost i povjerenje među samim subjektima opozicije.

“Ponekad je neozbiljno kada neko predloži inicijativu u funkciji medijske samopromocije sa uglavnom tri momenta. Kada inicijator najprije javno sebe pohvali proglašavajući neku svoju političko moralnu superiornost, zatim otvoreno ili polutovoreno, u obliku manje ili veće podvale, kritikuje druge, da bi zatim tim istima uputio poziv za saradnju. I to putem medija”, rekao je Lekić.

Kako je naveo, on se nada da će se taj “mučan i ponavljani manir i neozbiljnost negdje uskoro prevazići”.

“Jasno je da saradnja u opoziciji u ovom ili onom obliku, u jednoj ili dvije kolone, je politički racionalna aktivnost, jer doprinosi kredibilitetu demokratske alternative u državi”, kazao je Lekić ističući da će u takvoj ozbiljnoj, osmišljenoj, političko kulturnoj saradnji, Demos bezrezervno učestvovati.

Lekić je, komentarišući konkretan plan Demokrata i URA-e, naglasio da u Demosu podržavaju aktivnosti na prevazilaženju političko institucionalne krize u zemlji, pa i konkretnu inicijativu, ali da je neophodna jasnoća plana, kako se ne bi shvatio kao čin samopromocija.

On je rekao da očekuje da će koraci koji slijede donijeti više jasnoća u sadržaju i metodu te inicijative koja je “potencijalno značajna”.

Lekić je ukazao na dva obraćanja u medijima, gdje se u prvom, prema njegovim riječima, sticao utisak o inicijativi koju bi eksluzivno vodila Koalicija za 21. vijek u dijalogu sa Evopskom unijom (EU) i predstavnicima crnogorske vlasti.

“I to bi mogao biti legitiman oblik dijelovanja, razumije se ako je moguć, a nama ne preostaje ništa drugo nego da poželimo uspjeh ukupnom radu”, rekao je Lekić.

U drugom obraćanju strankama i nevladinim organizacijama (NVO), kako je naveo, može se razumjeti da je broj predviđenih aktera te inicijative mnogo širi.

Komentarišući promjene u Radio i Televiziji Crne Gore, Lekić je rekao da je Đukanovićevu akciju pretvaranja Javnog servisa u svoj propagandni tabloid najpreciznije sintetizovao, “jedan od izvođača radova u parlamentarnom Odboru", rečenicom “I ostali će doći na red”.

“Đukanović je na poruke i proteste nažalost slabe demokratske javnosti u zemlji i adresa iz inostranstva odgovorio jasnom porukom da se autokratski lov na Javni servis, koji je napravio određene korake, nastavlja”, rekao je lider Demosa.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније