Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

16. 06. 2018. 11:35   >>  11:29 7

MARKOVIĆ - PLENKOVIĆ

Podrška Hrvatske na putu ka EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na konferenciji „Europa Forum Wachau“ u Austriji sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je bilo riječi prvenstveno o crnogorskom integracionom procesu odnosno o dinamici naše evropske agende.

Marković je upoznao predsjednika Vlade Hrvatske sa planom Crne Gore da u vrijeme austrijskog predsjedanja otvorimo dva pregovaračka poglavlja i da privedemo kraju pretpostavke za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 kako bismo ušli u intenzivni proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

Plenković je rekao da Hrvatska snažno podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija i da će Hrvatska unutar Evroske unije podržati ove planove naše zemlje.

"Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim pitanjuma u regionu kao i o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana u cjelini i svake države pojedinačno. Premijeri Marković i Plenković su zaključili da su bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Hrvatske odlični što će biti potvrđeno i tokom zvanične posjete premijera Plenkovića našoj zemlji koja se planira za jesen ove godine", saopšteno je iz Vlade.

Marković će u Austriji učestvovati na „Europa Forum Wachau“ – godišnjoj konferenciji koja se održava od 1995. godine.

Na ovogodišnjem forumu, čija je tema „Bezbjednosni izazovi i borba protiv nelegalne migracije, sa fokusom na Zapadni Balkan“, učestvovaće i predsjednici Vlada Hrvatske i Srbije Andrej Plenković i Ana Brnabić.

"Tokom konferencije Marković će se sastati sa Kurcom i Plenkovićem", saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније