Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

14. 06. 2018. 20:25 >> 21:55
2

HAN, MOGERINI, SAD

Raduju se dijalogu vlasti i opozicije

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han, predstavnica Evropske unije za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici pozdravili su izjavu zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Markovića, o jačanju dijaloga s opozicijom u parlamentu.

Han je na Tviteru napisao da je progres neophodan kada su u pitanju sloboda medija, reforma pravosuđa i izborna reforma.

"Radujem se formiranju radne grupe u Parlamentu i nadam se da će sve partije učestvovati u ovom procesu", napisao je Han.

Mogerini je napisala da dobre vijesti stižu iz Crne Gore, jer se dijalog vraća u Parlament.

"Računajte na podršku Evropske unije", napisala je Mogerini na Tviteru.

Ambasada SAD u Podgorici pozdravlja izjave Markovića i lidera Demokrata i GP URA o dijalogu kako bi pronašli rješenje za sadašnje političke izazove, uključujući reforme koje će dovesti do većeg prosperiteta evroatlantske budućnosti za sve građane Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније