Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 06. 2018. 15:40   >>  15:30 8

PORUKA OPOZICIJI

Brajović: O uslovljavanju nema govora

Komentarišući najavu povratka GP URA i Demokrata, predsjednik Skupštine Ivan Brajović navodi da o bilo kakvom uslovljavanju ni sada, kao ni ranije ne može da bude govora.

Lideri Demokrata i Ure Aleksa Bečić i Dritan Abazović predstavili su juče "Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucionalnog stanja u Crnoj Gori". Oni su saopštili precizne zahtjeve, nakon čijeg ispunjenja bi se vratili u Skupštinu.

"Izborni porazi očigledno djeluju otrežnjujuće. Desilo se upravo ono što sam od početka bojkota najavljivao: građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u Parlamentu. Podsjetiću da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao. Između ostalog, na osnovu preporuka ODIHR-a izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos pozivu, opozicija nije učestvovala u njihovoj izradi, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika", naveo je Brajović.

Predsjednik parlamenta smatra da je serija izbornih poraza političkim akterima dala odgovor i preporuku da povratak u Skupštinu treba da se desi što prije, i to bezuslovno.

On podsjeća da skupština radi u punom legitimitetu, ali kaže i da bi puni kapacitet donio kvalitet više za razvoj demokratizacije crnogorskog društva.

"Do sljedećih parlamentarnih izbora 2020. može mnogo toga da se uradi", navodi se u saopštenju Brajovića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније