Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

11. 06. 2018. 12:46 >> 12:35
2

DRLJEVIĆ - ORAV

Podrška reformama i što skorijem članstvu

Crna Gora će se u narednom periodu fokusirati na zaokruživanje reformi u svim poglavljima, s fokusom na vladavinu prava, u čemu će imati punu podršku EU, poručeno je sa sastanka glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom, Aleksandra Drljevića i šefa Delegacije EU u Podgorici, Aiva Orava.

Glavni pregovarač Drljević i ambasador Orav danas su, zajedno sa saradnicima, održali prvi sastanak nakon formiranja Kancelarije za evropske integracije.

Kako su saopštili iz Vlade, razgovarali su o predstojećim aktivnostima kad je u pitanju ispunjavanje obaveza iz pregovaračkog procesa, kao i o finansiranju projekata iz IPA fondova, čije je sprovođenje od izuzetnog značaja u dostizanju evropskih standarda.

Dogovorena je još intenzivnija i redovnija komunikacija između Delegacije EU i Kancelarije za evropske integracije, a glavni pregovarač je istakao da će raditi na unaprjeđenju saradnje i sa svim ostalim zainteresovanim stranama, naročito, predstavnicima nevladinog sektora i medija, kako bi svako sa svoje pozicije dao najveći doprinos integraciji Crne Gore u EU.

„Naš fokus u narednom periodu ostaje na poglavljima 23 i 24, ali i na sprovođenju aktivnosti u ostalim oblastima, kako bi tokom austrijskog predsjedavanja bilo moguće otvoriti i preostala poglavlja i polako krenuti ka zatvaranju pregovaračkih poglavlja“, poručio je glavni pregovarač Drljević.

Orav je čestitao Drljeviću preuzimanje dužnosti glavnog pregovarača, ističući da ga raduje nastavak saradnje sa sposobnim, jakim i iskusnim timom.

„EU je dala okvir za Crnu Goru i sve zemlje Zapadnog Balkana. Sada je na vama da uradite domaći zadatak, a mi čekamo da što prije postanete članica EU. Razgovarali smo o prioritetima, jasno je da su za Crnu Goru to poglavlja 23 i 24. Bilo je riječi i o finansijskoj podršci, budući da EU daje oko 35 miliona eura godišnje Crnoj Gori“, kazao je Orav.

Predstavnici Delegacije EU su ohrabrili Crnu Goru da nastavi sa reformama na putu prema EU, ocjenjujući da je dosadašnji napredak prepoznat i da treba nastaviti istom dinamikom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније