Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

07. 06. 2018. 08:55   >>  08:58

ODBOR ZA POLITIČKI SISTEM

Utvrđena lista kandidata za Sudski savjet

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdio je listu od 14 kandidata za četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Mandat Sudskog savjeta ističe 2. jula. Vlada je nedavno utvrdila Predlog dopuna Zakona o Sudskom savjetu i sudijama kojima je predviđeno da predsjednik i članovi Savjeta nastave da vrše dužnost do proglašena novog sastava tog organa.

Izbor članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, koji se biraju u Skupštini dvotrećinskom, odnosno tropetinskom većinom, bio je pod znakom pitanja jer dio opozicije bojkotuje rad parlamenta.

Na javni poziv za članove Sudskog savjeta prijavili Nebojša Vučinić, Tomislav Dedić, Sreten Ivanović, Mirko Jovović, Jadranka Joksimović, , Blagota Mitrić, Sami Mišerri.

Prijavili su se i Rajka Nikčević Gazivoda, Ljubinka Popović Kustudić, Milan Radović, Vesna Ratković, Veselin Racković, Rifat Hadrović i Gavrilo Čabarkapa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније