Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 06. 2018. 07:20 >> 08:29
6

KARPENTER SMATRA

Bezbjednost dobili, raditi na vladavini prava

Bivši zvaničnik Pentagona Majkl Karpenter smatra da je Crna Gora članstvom u NATO-u dobila bezbijednost, a da sada treba da radi na unutrašnjim pitanjima, ekonomskom razvoju i vladavini prava.

To što NATO avioni od juče kontrolišu naše nebo, kako kaže Karpenter, opipljiv je rezultat članstva u Alijansi.

“Mislim da je riječ o izvanrednom razvoju događaja. To je opipljiv znak da drugi saveznici doprinose crnogorskoj bezbjednosti i da nije riječ samo o jednosmjernoj ulici, odnosno zahtjevima šta Crna Gora može pružiti Alijansi, što je bilo glavno pitanje tokom procesa pristupanja. Sada, kada je Crna Gora članica dobro je vidjeti da drugi saveznici doprinose bezbjednosti Balkana", naveo je Karpenter.

Sa članstvom u NATO i članom pet o kolektivnoj odbrani, Crnogorci, kako navodi bivši zvaničnik Pentagova, mogu da se osjećaju bezbjedno.

"Sada treba da rade na unutrašnjim pitanjima, ekonomskom razvoju i vladavini prava. To će pomoći Crnoj Gori da učvrsti nacionalnu bezbjednost i bude ono što jeste – odličan primjer multietničke demokratije koja funkcioniše dobro u srcu Balkana", zaključio je Karpenter.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније