Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

04. 06. 2018. 14:55   >>  14:46 1

SEKULIĆ SAOPŠTIO

Benefiti ulaska u NATO će tek biti vidljivi

Članstvo Crne Gore u NATO ispunilo je očekivanja većine građana, a dodatni benefiti, kroz sigurnost granica i neba, i stranih direktnih investicija će tek biti vidljivi, smatra poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić.

On je rekao da vjeruje da sada niko od građana nema dilemu oko toga da li je Crna Gora trebala da postane članica NATO-a ili ne.

"Vjerujem da većina građana godinu kasnije apsolutno podržava članstvo u NATO i da shvataju šta je sve Crna Gora dobila članstvom, koje sve benefite imamo", kazao je Sekulić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, pravi ekonomski benefiti tek slijede, kada je riječ povećanju direktnih investicija i da je benefit za sve buduće generacije bezbjednosna sigurnost.

"Na ovim prostorima to ima veliki značaj, jer znamo da su još mnoga pitanja ostala otvorena, i da je ovaj prostor veoma podložan ne samo uticajem velikih sila, nego i onome što je pitanje korekcije i prekrajanja granica, istorijskih pravdi i nepravdI", dodao je Sekulić.

On je rekao da ne treba zaboraviti da je stav građana o NATO-u potvrđen i na predsjedničkim izborima, zato što je predsjednik Đukanović bio personifikacija našeg puta u NATO.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније