Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

04. 06. 2018. 13:30 >> 13:23
2

SEKULIĆ CGO-U

"Prijavio sam i varijabilu"

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić navodi da je Agenciji za spječavanje korupcije prijavio sve prihode u prošlog godini. Sekulić je to naveo u pismu direktorici CGO-a Daliborki Uljarević.

“Bio sam neprijatno iznenađen kada sam u dnevnoj štampi pročitao da me optužujete da kao javni funkcioner nijesam prijavio dodatak na platu iz decembra prošle godine u svom izvještaju o prihodima dostavljenom Agenciji za sprečavanje korupcije. Iznenađenje je bio tim veće kada sam pročitao saopštenje na vašem sajtu u kojem navodite da ste do tog podatka dosli "detaljnim uvidom u dostupne izvještaje o prihodima i imovini javnih funkcionera za 2017.godinu. Uz to, dajete i link izvještaja poslanika iz kojeg se jasno vidi da sam u svom izvještaju, ipak, prijavio, kako je vi nazivate – varijabilu”, navodi Sekulić u pismu CGO-u.

Od te NVO očekuje izvinjenje u medijima.

“Ne želim da spekulišem da li je u pitanju zla namjera, pokušaj lične diskreditacije ili nemarnost”, navodi Sekulić.

Iz CGO-a odgovaja da su inicijativu bazirali isključivo na podacima iz izvještaja o prihodima i imovini koje je objavila ASK.

“Vi ste u svom Izvještaju, u odjeljku III koji se odnosi na prihode funkcionera ostvarene po osnovu vršenja javnih funkcija naveli neto iznos zarade odnosno osnovne plate za prvih 11 mjeseci po 1 553,15 eura i za decembar, takođe, neto osnovnu platu u iznosu od 1928,82 eura. Shodno tome, iz vašeg Izvještaja se može jedino zaključiti da je Vaša osnovna plata 1928,82 eura za decembar 2017, ali ne i po kojem osnovu je ona uvećana u odnosu na prethodne mjesece. Ukoliko to nije tako, onda je Izvještaj u tom dijelu neprecizan i netačan”, poručuju iz CGO.

Kako je generalni sekretar Skupštine Crne Gore potpisao Odluku o isplati poslanicima varijabile shodno čl. 21 stav 3 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru ista se mora prijaviti precizno i jedino kao varijabilni dio zarade, a ne može se uračunati u osnovnu zaradu, poručuju iz CGO-a.

“Shodno tome, kao što vidite iz priloženog detaljnog obrazloženja greške i nemarnosti tima CGO-a koji je obrađivao podatke nije bilo, a svakako nam ne bi bio problem da se izvinimo ukoliko je drugačija situacija i da propust ispravimo”, poručuju iz CGO-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније