Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

30. 05. 2018. 21:35 >> 21:40
1

"SISTEM 48"

DPS Kotor: Ko će da odgovara zbog obmane?

Ozbiljan pokušaj obmane građanina kroz službu za pritužbe građana zvanu "Sistem 48" razotkriven je juče u Kotoru, a osim manipulacije građaninom, ta služba lokalne vlasti konstruisala je laži na račun državnog Tužilaštva, drugih osoba i davala protivzakonita tumačenja propisa, suprotno svojim nadležnostima, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor.

Kako navode, građanin U.U. obratio se opštinskom servisu za pritužbe "Sistem 48" povodom nelegalnog parkiranja dva vozila na trotoaru i uređenoj zelenoj površini nadomak Starog grada, potkrijepivši obraćanje fotografijom sa lica mjesta.

"Od službe je veoma brzo dobio odgovor da su u pitanju vozila službenih lica iz Tužilaštva, koji su unaprijed obavijestili Komunalnu policiju. Dodali su i da su vozila parkirana na propisnoj udaljenosti od magistrale. Na pitanje građanina da li on tu može sjutra parkirati svoje vozilo, dobio je sledeći odgovor: U pitanju je vanredna situacija zbog suđenja licima iz drugog grada, istima je dozvoljeno parkiranje na predmetnoj lokaciji", navode u saopštenju.

Dodaju da je isti građanin nakon tih odgovora fotografiju i upit objavio na društvenim mrežama, gdje se javio vlasnik automobila, privatno lice, nikakav službenik Tužilaštva, koji je bio zaprepašten odgovorom službi koji se odnosio na njegovo vozilo.

Smatraju da je ta situacija primjer traljavog i, prije svega, nestručnog rada gradskih službi, u tom slučaju "Servisa 48".

"Služba za pritužbe građana uhvaćena je u laži, slobodnoj interpretaciji propisa, zloupotrebi Tužilaštva, svojih nadležnosti, a ponajviše – manipulaciji građaninom. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje prema građanima i institucijama od strane priučenih službenika, branika samovolje privremene kotorske vlasti", dodali su u saopštenju.

OO DPS Kotor traži od opštinskih vlasti da u najhitnijem roku saopšte ko je uputio takav odgovor, na osnovu kojih nadležnosti, ko je odgovoran za bahatu i samovoljnu interpretaciju propisa i prava službenika, te kako će i ko odgovarati.

"Da li će odgovarati službenik koji je ovu nečuvenu laž i manipulaciju uputio građaninu koji je bio u pravu? Da li će odgovarati šef Komunalne policije koji je dao dozvolu da se ovakvi odgovori upućuju građanima? Ili će pak predsjednik Opštine Vladimir Jokić odgovarati za to što na ovaj način zloupotrebljava servis za građane, što na odgovorna mjesta postavlja priučene demagoge iz svoje partije i što mu gradske službe upućuju poruge građanima i notorne laži o Tužilaštvu", pitaju u DPS Kotor.

Jokića, kako navode, podsjećaju da građani čekaju odgovor vezan za njegove zloupotrebe i prevare.

"Spisak je sve duži: počevši od izdavanja poslovnih prostora bez javnog poziva, preko obmane izbornog sistema glasanjem za Vas lično šarenim flomasterima, do ovih i ovakvih sitnih laži", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније