Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 05. 2018. 13:13   >>  13:39 6

URA TUŽILAŠTVU

NTO bi redizajn sajta platila 100.000 eura

Građanski pokret URA poziva državnog tužioca da preispita rad Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG).

Iz Građanskog pokreta URA ističu da su u planu rada NTOCG u čijem sklopu se nalazi i Finasijski plan za 2016. i 2017. godinu naišli na fascinirajuću stavku.

"Naime, za izradu sajta montenegro.travel kao i obuku za korišćenje istog planiralo se izdvajanje od 100.000 eura. Odluku o usvajanju Finasijskog plana potpisao je predsjednik Izvršnog odbora NTOCG Branimir Gvozdenović", navodi se u saopštenju potpredsjednika odbora URA Nikšić, Gorana Šućura.

U Finansijskom planu za 2017. godinu, prema riječima Šućura, za potrebe redizajna web portala u smislu tehnoloških inovacija i generisanja novog sadržaja, planirano je 96.000 eura.

"Odluku o usvajanju ovog plana potpisuje predsjednik izvršnog odbora NTOCG, Predrag Jelušić, tako da u ukupnom zbiru dolazimo do sume od 196.000 eura. Međutim, nemajući mogućnost uvida u završni račun postoji mogućnost da su sredstva iz 2016. godine prebačena u finasijski plan za 2017. godinu, pa se postavlja pitanje da li je za redizajn sajta bilo potrebno 100.000 eura ili 196.000 eura", kazao je potpredsjednik odbora URA Nikšić.

On ističe da je Građanski pokreta URA došao do podataka da je redizajn radila kompanija iz Srbije "Creative Web" koja, dodaje, po zvaničnom cjenovniku tu uslugu naplaćuje 500 eura.

"U dokumentu NTOCG navodi se i da je u izradi sajta učestovala firma 'GlobalSo', koja se bavi fotografisanjem i snimanjem, a na sajtu su korišćene slike sa Gugla, tačnije slike Luke Bar sa portala 'ekonomist.me' koje su na ovom sajtu objavljene 2013. godine, kao i slike sa portala 'barinfo.me'", kazao je Šućur.

Uzimajući u obzir, kako je kazao, da je za održavanja sajta za period od 2 godine potrebno izdvojiti maksimalno oko 1.500 eura, došli su do razlike od minimum 98.000 eura.

"Na osnovu ovih podataka možemo zaključiti da se radi o još jednoj DPS malverzaciji. Ovo sigurno nije rezultat neznanja, već namjera da se neko na klasični način ugradi", istakao je Šućur.

U Građanskom pokretu URA očekuju da na osnovu njihovih podataka državni tužilac pokrene istragu.

"Pozivamo direktora NTOCG, kao i ministra turizma Pavla Radulovića da građanima objasne šta se desilo sa preostalim novcem i u čijem je džepu završio, kao i da stave na uvid završni račun kao i izvještaj o sprovedenim javnim nabavkama. Nadamo se da će i državni tužilac, na osnovu ovih podataka, pokrenuti istragu", zaključio je Šućur.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније