Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 05. 2018. 09:15 >> 19:49
34

POVRATAK U SKUPŠTINU

SDP i Demos prekidaju bojkot, ostali ne

Nosilac liste Građanski savez za promjene na podgoričkim izborima, Ivan Vujović kazao je da je bojkot parlamenta obesmišljen, navodeći da očekuje da se SDP vrati u parlament.

Vujović je poručio da rezultati koalicije SDP i Demos u Podgorici nijesu zadovoljavajući.

"Ono što je važnije od same činjenice prekida bojkota ili bojkota je potreba da se na neki način uspostavi dijalog. Imali smo na Cetinju slične stvari, mislim da institucije ne rade na pravi način i to je problem svih nas", ocijenio je Vujović gostujući u emisiji Replika na RTCG.

I u Demosu smatraju da bojkot Parlamenta nema istu snagu kao na početku, pa kažu da će ga uskoro i prekinuti, ne precizirajući kada bi se to moglo desiti.

"Mi o tome razmišljamo i analiziramo u jednom dužem periodu ali smo pred odlukom da se Demos uskoro vrati u parlament", kazao je Javnom servsiu predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

Podsjećamo Građanski savez za promjene (SDP-Demos) nije uspio da pređe cenzus na podgoričkim izborima jer su osvojili 2,9 procenata glasova.

Demokrate, URA i SNP neće u parlament

Poslanici Demokratske Crne Gore neće se vraćati u parlament, saopšteno nam je iz te partije.

"Za Demokrate data riječ je ravna zakonu. Nema povratka u parlament, sve dok se ne ispune zahtjevi opozicije u vezi sa stvaranjem uslova za iole fer, slobodne i poštene izbore u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Lider SNP-a Vladimir Joković smatra da je moguće da su izborni rezultati rezultat našeg i nedjelovanje cijele opozicije u Skupštini, ali ističe da o prekidu bojkota ne razmišljaju

"SNP u ovom trenutku ne razmišlja o prekidu bojkota jer je situacija u SNP oko formiranja kluba i poslanika vrlo specifična", kazo je Joković za RTCG.

U opoziciji nemaju jedinstven da li su rezultati lokalnih izbora u 11 opština razlog za povratak pojedih partija u parlament.

"Jasno je da im je politički rejting u padu i ovo vide kao šansu za podizanje sopstvenog rejtinga", kaže Mileta Radovanić iz GP URA, navodeće da neće davati legitimitet Skupštini.

Prilog: Biljana Rovčanin

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније