Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V. [ rtcg.me ]

24. 05. 2018. 14:38 >> 14:43
2

VLADA IMENOVALA

Drljević glavni pregovarač, Miranović direktorica Muzeja

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici imenovala je Aleksandra Drljevića za glavnog pregovarača i Anastaziju Miranović za direktoricu Narodnog muzeja.

 

Vlada je na Tviter nalogu objavila da će zamjenik za Poglavlje pravne tekovine EU biti Miodrag Radović, dok će zamjenik glavnog pregovarača i nacionalni IPA koordinator biti Ivana Glišević-Đurović. 

Podsjećamo, premijer Crne Gore Duško Marković nedavno je kazao da je u završnoj fazi proces normativnog definisanja nove pregovaračke infrastrukture.

"Ona će vjerovatno ići u pravcu konstituisanja Kancelarije za pregovore, s glavnim pregovaračem u kabinetu premijera. Vjerujem da će to biti najkvalitetniji odgovor", rekao je Marković sredinom aprila potvrđujući da će Ministarstvo za evropske poslove biti ukinuto, nakon ostavke šefa tog resora i glavnog pregovarača, Aleksandra Andrije Pejovića u februaru.

Miranović će na funkciji direktorice Narodnog muzeja naslijediti Vjeru Borozan.

Podsjećamo, ministar kulture je nedavno u za Radio Crne Gore najavio i moguće promjene u menadžmentu Narodnog muzeja, konstatujući da je riječ o višedecenijskom problemu, pa njegovo rješavanje doživljava kao ozbiljan profesionalni izazov.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније