Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 05. 2018. 12:22   >>  13:41 10

FUNKCIJU PREDSJEDNIKA

Kraljica Elizabeta II čestitala Đukanoviću

Kraljica Elizabeta druga uputila je čestitku Milu Đukanoviću povodom preuzimanja funkcije predsjednika Crne Gore. Čestitku je Đukanoviću uputila i generalna direktorka Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu – UNESKO, Odri Azule.

 

"Upućujem najbolje želje Vama i narodu Crne Gore i radujem se nastavku izuzetnih odnosa između naše dvije zemlje, ustanovljenih prije 140 godina", navodi se u čestitki.

U čestitki Đukanoviću, Azule je poželjela kontinuirani uspjeh u ispunjavaju izazova tokom obavljanja ove visoke dužnosti.

"Koristim ovu priliku da izrazim uvažavanje UNESKO-a za jaku posvećenost i podršku Crne Gore Organizaciji u oblastima svojih nadležnosti, i posebno, u odnosu na zaštitu kulturnog nasljeđa i unapređenje obrazovanja i nauke“, kazala je Azule.

Ona je potvrdila svoju povećenost obavljanju misije UNESKO-a imajući u vidu glavne izazove današnjice, i iskazala želju za nastavkom saradnje sa predsjednikom Đukanovićem, u cilju daljeg jačanja saradnje između Crne Gore i UNESKO-a.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније