Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina; B.V.

24. 05. 2018. 10:47 >> 10:38
6

FRANCUSKI ZVANIČNIK

CG u EU može i prije 2025.

Crna Gora će uspješno preći put do članstva u Evropskoj uniji (EU), a do konačnog cilja može stići i prije 2025. godine, poručio je potpredsjednik Odbora za evropske poslove u Senatu Francuske, Simon Sutur.

On je to ocijenio u razgovoru sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrijom Nikolićem i članom Odbora, Dragutinom Papovićem. 

Nikolić je rekao da Francuska pored jasnog političkog interesa, ima i dodatnu obavezu prema evropskoj perspektivi Crne Gore.

On je podsjetio da je Crna Gora 2008. godine svoj zahtjev za članstvo u zajednici najrazvijenijih evropskih naroda, predala upravo Francuskoj. 

Iz Skupštine je saopšteno da je Nikolić pozdravio napore francuskog predsjednika Emanuela Makrona u očuvanje evropskog jedinstva i ocijenio da je upravo naglašenija spremnost EU da se dalje širi, jedan od ključnih uslova opstanka ideje o ujedinjenoj Evropi.

Sutur je istakao da posjeta senatora Francuske Crnoj Gori, predstavlja kontinuitet zainteresovanosti zvaničnog Pariza za Zapadni Balkan i dodao da nakon „godina patnje“ taj region treba da se pridruži Evropskoj Uniji. 

Prema njegovim riječima, razvoj Podgorice i Crne Gore je evidentan i vidljiv.

„Taj progres prepoznaje i EU, koja je otvorila 30 pregovaračkih poglavlja za Crnu Goru“, navodi se u saopštenju Skupštine.

Papović kazao je da je patriotizam državne politike u Crnoj Gori oličen u namjeri da država bude pristojna zemlja u kojoj će se živjeti lijepo. 

Do tog ostvarenja se, prema njegovim riječima, dolazi uz podršku EU i njenih članica .

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније