Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 07. 2013. 08:27   >>  08:49 3

BIRAČKI SPISAK

Milić: Znaće se ko je odgovoran

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je da je, ukoliko za vođenje biračkog spiska u Ministarstvu unutrašnjih poslova, budu nadležni kadrovi koji su to radili do sada, skeptičan da će taj posao biti rađen na valjan način.

„Očigledno je da je postojao sistem po kojem su se vršile manipulacije u biračkim spiskovima“, kazao je za Pobjedu Milić, kopredsjedavajući Radnom grupom za izgradnju povjerenja u izborni proces.

 „Radna grupa neće se sastati danas, kako je ranije bilo najavljeno, već će sjednica tog tijela biti održana u ponedjeljak, kada na stolu bude nacrt izmjena Zakona o biračkim spiskovima. Nacrt će predviđati da vođenje biračkog spiska preuzme jedan organ MUP“, kazao je Milić.

On je naglasio da će se tada znati ko je odgovoran za kvalitetno ili nekvalitetno vođenje biračkog spiska.

 „Rađene su manipulacije i iza svake svoje riječi stojim dokazima. Zato mi je potrebno da se shvati da će prenošenje te vrste odgovornosti na MUP podrazumijevati pokretanje određenih procedura kaznene prirode, ukoliko se taj posao ne bude radio na kvalitetan način“, istakao je Milić.

Predsjednik SNP-a je rekao da prostor za manipulaciju postoji kada se radi o bilo kojoj evidenciji, ali je naglasio da je neophodno nadzornu funkciju nad vođenjem biračkih spiskova dati relevantnoj državnoj instituciji.

Upitan da li je to Državna izborna komisija, Milić je kazao da će DIK imati mnogo više nadležnosti kada je u pitanju kontrola biračkih spiskova i da će joj se dostavljati svi podaci periodično. Milić nije želio da govori o konkretnim rješenjima dok ne dobije nacrt zakona.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније