Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

23. 05. 2018. 14:43   >>  14:34 3

PODRŠKA JAČANJU SARADNJE

Makron čestitao Đukanoviću

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom izbora na tu dužnost.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Makron je u čestitki kazao da će Crna Gora tokom mandata Đukanovića nastaviti pristupne pregovore sa Evropskom unijom i potvrdio spremnost Francuske da pruži podršku Crnoj Gori u sprovođenju reformi, naročito u ključnoj oblasti vladavine prava.

"Crna Gora je znala uspostaviti, od svoje nezavisnosti 2006, dobre odnose sa svim svojim susjedima. Francuska podržava jačanje saradnje među državama Zapadnog Balkana, koja doprinosi trajnoj stabilizaciji regiona i njegovom ekonomskom razvoju", navodi se u čestitki francuskog predsjednika.

Makron je istakao i kvalitet saradnje između saveznica, Francuske i Crne Gore.

"Naglašavam kvalitet bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje, saveznice u okviru Atlantske alijanse. Budite uvjereni, gospodine Predsjedniče, u volju Francuske da nastavi da razvija sa Vašom zemljom odnose još većeg povjerenja i prijateljstva", kazao je Makron.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније