Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

20. 05. 2018. 14:40   >>  14:44 9

GRAĐANSKI SAVEZ ZA PROMJENE

"Đukanović nije naš predsjednik"

Građanski savez za promjene (SDP-DEMOS-slobodni građani) uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću otvoreno pismo "Ti nisi naš predsjednik" u kome ga optužuju za lošu situaciju u zemlji, emigracije i pad nataliteta.

Kako su kazali, Đukanović je odgovoran za raseljavanje sjevera Crne Gore.

"Ti nijesi moj predsjednik iako si vlasnik Crne Gore. Ti nijesi predsjednik nijednog slobodnog građanina, jer slobodu ne možeš ni da otmeš ni da kupiš. Ako si naše roditelje upecao na foru `Da živimo bolje`, nas nećeš. Vladaš tri decenije, a nijesi uspio ni da okrečiš što su oni prije tebe sazidali. Nećemo ti oprostiti što si nas prisilio da emigriramo, ni što si nas naučio na korupciju, na mračne i tajne veze, da molimo za posao.  Mi, koji smo ostali, uskraćeni smo za sve, život nam je lutrija. Ostavio si nam jednu šansu da radimo u nekoj podgoričkoj kladionici dok naša sela i gradove ostavljamo prazne, ili da robujemo u firmama tvojih kumova i braće za bonove i bijedne plate od kojih ne možemo pošteno da se prehranimo. O braku, stanu, djeci, moru, odmoru i prosperitetu možemo samo da sanjamo, jer si nam i tu šansu uskratio", navodi se u otvorenom pismu.

Iz Građanskog saveza su poručili da će posle Đukanovića Crna Gora biti bolja.

"Smijenićemo te uskoro! I bićemo slobodni, časni i imaćemo budućnost, imaćemo šansu da živimo kao ljudi, a ne kao robovi tebe i hobotnice čije si pipke pružio širom Crne Gore!", saopteno je iz Saveza.

Kako su istakli Đukanović je odgovoran i za slab natalitet na Cetinju.

"Posla nema, sreće nema. Ima samo lažnih obećanja. Nama si dao nepostojeće žičare i fabrike čokolade. Cetinju si ukrao ideju patriotizma, a dao si gradu suve česme i puste škole u kojima je đaka sve manje. Prestani da se hvališ da si nam dao nezavisnost, jer smo je mi svi obnovili, a ti si Crnu Goru strpao u džep", navodi se u otvorenom pismu.

Građanski savez za promjene tvrdi da je podgorica "glavni grad ubica, kafica i kladionica".

"Nećemo crkavice, nećemo isparanoisane penzionere i ljude kojima si isprao mozak da će posle tebe da nastupi potop. Ti si taj koji otima Crnu Goru od naroda. Ne treba nam pored tebe spoljni neprijatelj i državni udar, ti si dovoljno sposoban da uništiš svu Crnu Goru", rekli su iz te koalicije.

Oni su se osvrnuli i na stanje na primorju, rekavši da je Đukanović ostavio " dva pravca za budućnost, ili glavu u pijesak da držimo, ili da se kriminala latimo".

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније