Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2018. 14:47 >> 14:39

NIMANBEGU - BODNAR

Iskustva CG u integracijama mogu pomoći Ukrajini

Ekspertiza i iskustva Crne Gore iz procesa evropskih i evroatlantskih integracija mogu znatno pomoći Ukrajini pri ispunjavanju vitalnih državnih interesa, saopštio je zamjenik ministra vanjskih poslova Ukrajine, Vasil Bodnar.

On je danas razgovarao sa potpredsjednikom Skupštine Crne Gore i predsjednikom Grupe prijateljstva sa Parlamentom Ukrajine Gencijem Nimanbeguom i upoznao ga sa političkom situacijom u Ukrajini.

Bodnar je naglasio da Ukrajina koristi sve raspoložive legalne političke mehanizme u cilju stvaranja unutrašnjeg mira i stabilnosti u regionima pogođenih ratom.

On je, kako je saopšteno iz parlamenta, istakao da Ukrajina želi da postane punopravna članica NATO i Evropke unije (EU) i dodao da je uvjeren da ekspertiza i iskustva Crne Gore iz tih procesa mogu znatno pomoći Ukrajini pri ispunjavanju svojih vitalnih državnih interesa.

Nimanbegu je naglasio da Crna Gora i Ukrajina dijele iste vanjsko-političke prioritete i da međusobni susret predstavlja potvrdu spremnosti dvije države da unaprijede saradnju u mnogim poljima.

On je poručio da Ukrajina može računati na razumijevanje i solidarnost Crne Gore, činjenicom da država slijedi međunarodnu politiku evopskih partnera iz Brisela.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, složili da dvije države nemaju otvorenih pitanja i da postoji interesovanje za dalje unapređivanje odnosa na svim poljima, posebno u oblasti turizma i ekonomije.

"Sagovornici su se saglasili da uzajamne posjete na nivou parlamenata, planirane za drugu polovinu tekuće godine, direktno doprinose snaženju bilateralnih i sveukupnih odnosa Crne Gore i Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније