Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

14. 05. 2018. 15:42 >> 15:33
9

LEKIĆ OCIJENIO

"Potrebna javna okupljanja protiv Đukanovića"

Lider Demosa Miodrag Lekić smatra da su potrebna javna okupljanja građanskih snaga društva "bez partijskih boja i interesno parcijalnih kombinacija" protiv novoizabranog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, naglasivši da "kretanje ka totalnoj autokratiji zahtijeva odgovor demokratsko-građanskih snaga".

"Dostojanstvena okupljnja koja bi ličila na ono spontano prilikom protesta zbog pucanja u Oliveru Lakić. Dakle, građanski protesti, u isti mah politički kulturni i čvrsto opredijeljeni za demokratski bunt protiv čovjeka i polusvijeta oko njega koji su zajahali ovu zemlju.
Neophodno je da se sa međunarodnog nivoa, pored interesnih elemenata, konačno javno pokaže jasan vrijednosni stav prema partneru Đukanoviću i politici koju on dominantno produkuje. Bez licemjerstva i prihvatanjem odgovornosti. Cvijeće, posjete žrtvama između komplimenata i zagrljaja sa nosiocima uzroka autokratske i antievropske prakse u Crnoj Gori rizikuje kompromitovanje međunarodnih centara i institucija u našoj sredini", istakao je Lekić.

Kako je naglasio, to je imao prilike da saopšti predsjedniku Odbora za poslove EU u Njemačkom Bundestagu Ginteru Krihbaumu.

"Balans u rječniku može biti može biti i umjeće ali ne u mjeri da na kraju ne znamo stav, da ne znamo da li postoji klauzula o balansu, i kada sve rizikuje da postane klauzula o licemjerstvu. Svjedoci smo da Đukanović u ime antifašizma inspiriše nove potjernice na novinare i nevladine organizacije, autokratski upreže paradržavnu mašineriju u odborima i savjetima, čije službe organizuju i finansiraju dežurne denuncijante iz pseudo kulture i tkz. novinarstva. Sada je pitanje hoće li takav Đukanović završiti svoje aktuelne duele sa Evropskom unijom, i povodom akcije pretvaranja Javnog servisa u gazdin tabloid, tako što će diplomatski predstavnici biti prisutni i aplaudirati tokom ustoličnja `antifastičkog` predsjednika. Ili će se, u tom slučaju, bojkotom boriti za demokratiju i svoje dostojanstvo", saopštio je Lekić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније