Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2018. 09:21 >> 09:26
2

VUKČEVIĆ SAOPŠTIO

Izmjenom Zakona spriječiti blokadu Sudskog savjeta

Jedino rješenje za sprječavanje blokade Sudskog savjeta je izmjena Zakona, smatra predsjednik tog tijela, Mladen Vukčević.

On u izjavi za Javni servis ocjenjuje da je sa Venecijanskom komisijom otvoren dijalog na tu temu te da će to biti dobra osnova da venecijanci uobliče preporuke.

 Idealno rješenje bi, prema Vukčeviću, bio da se uspostavi politički dijalog.

"Ustav nije dobro jedne nacije, partije ili vjere. Ustav je dobro svih građana Crne Gore. Mi se moramo navikavati da postižemo dogovor", kazao je Vukčević.

On poručuje da je optimalno i jedino rješenje, graditi dijalog.

"Sa druge strane razmišljati i o promjenama ove odredbe Ustava i u jednom temeljnom, studioznom radu, analizirati gdje sve imao manjkavosti Ustava a o tome kada će se predlagati ta rješenja, kada će se usvajati ne treba pristupati ishitreno", kazao je Vukčević.

On vjeruje da u dogledno vrijeme neće doći do promjene Ustava ali to nas, ističe, ne smije obeshrabriti da o tome razgovaramo. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније