Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

03. 05. 2018. 19:58 >> 19:51
9

I PORED BREGZITA

Britanija podržava evropsku perspektivu regiona

Velika Britanija podržava evropsku budućnosti Zapadnog Balkana, i pored činjenice da se ta država nalazi u procesu izlaska iz Evropske unije (EU).

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadorke Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Alison Kemp.

Iz Skupštine je saopšteno da su, s tim u vezi, sagovornici potvrdili značaj održavanja Samita zemalja Zapadnog Balkana u julu u Londonu, u čemu se ogleda posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva (UK) integracionim procesima tog regiona.

Nikolić je, kako se navodi, izrazio institucionalnu i ličnu zahvalnost Kemp na aktivnoj podršci te države Crnoj Gori u procesu pridruživanja Evropskoj uniji (EU).

Kemp je naglasila da je parlamentarna diplomatija jedan od stubova praktične saradnje dvije države i istakla značaj povezivanja dva parlamenta nastavkom programa koji realizuje UK u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju, a čiji je cilj unapređenje kapaciteta Skupštine za efikasno vršenje parlamentarnog nadzora.

Nikolić je ukazao na važnost povezivanja odbora za vanjske poslove dva parlamenta sa naglaskom na upoznavanje poslanika crnogorske Skupštine sa bogatom parlamentarnom praksom i iskustvima UK kao države sa najdužom tradicijom parlamentarne demokratije u Evropi.

"Nikolić je upoznao ambasadorku sa aktuelnom političkom situacijom i bojkotom opozicije po pitanju učešća u radnim tijelima parlamenta, a takođe je informisao o aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније