Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 05. 2018. 08:01   >>  07:56 1

"DVOSTRUKI STANDARD"

U EU uskoro uporedni testovi o kvalitetu hrane

Evropska komisija će pokrenuti uporedne testove u Evropskoj uniji (EU) kako bi identifikovala eventualne razlike u kvalitetu prehrambrenih prozvoda iste marke, nakon što su neke zemlje istočne Evrope osudile praksu "dvostrukog standarda", izjavila je evropska komesarka Vera Jurova.

Zemlje centralne i istočne Evrope - Mađarska, Slovačka i Bugarska - osudile su prije nekoliko mjeseci razliku u kvalitetu nekih proizvoda iste marke navodeći kao primjer da je Nutela manje kremasta, Koka Kola "siromašnija" i čokolada u prahu Neskvik slabijeg ukusa.

Jurova je u Sofiji rekla da će uskoro biti pokrenut novi metod testiranja kako bi se uporedio kvalitet i dodala da će prvi rezultati na nivou cijele EU biti saopšteni do kraja godine.

Evropska komisija je u septembru izdala preporuke zemljama članicama kako da se bore protiv "dvostrukog standarda" u prehrani.

Prošle godine su zemlje istočne Evrope prenijele rezultate svojih uporednih testova u kojima se otkrivaju razlike u sastavu proizvoda jedne marke koji se prodaju u zapadnom i istočnom dijelu EU. Neke marke su tada opravdale razliku kao želju da se prilagode ukusima na lokalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније