Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2013. 19:22 >> 19:22
7

GARANT SMJENE VLASTI

Medojević: DF najozbiljniji politički projekat

Objedinjavanje opozicije oko zajedničkih vrijednosti i politike, predvođene Miodragom Lekićem, pokazalo se kao ispravna odluka PzP, Nove i dijela SNP koje predvodi Milan Knežević, ubijeđen je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

„Demokratski Front se u proteklih godinu dana pokazao i dokazao kao najozbiljniji politički projekat opozicije u Crnoj Gori u proteklih 20tak godina i sada predstvalja jasnu demokratsku i reformsku alternativu korumpiranom režimu Đukanovića“, piše Medojević u svom saopštenju.

On tvrdi da su se sva njihova predviđanja „o posledicama pogubne politike korumpiranog režima“ obistinila i da je „sada svima jasno da je sudbina Crne Gore, njen opstanak i oporavak direktno zavisan od brzine političkih promjena“.

Po Medojeviću, u DF-u su svjesni izazova koji stoje pred njima.

„I još jednom pozivamo sve demokratske i opozicione snage da se pridruže pobjedničkom konceptu i da naredne lokalne izbore dočekamo ujedinjeni“.

Medojević ocjenjuje da svaka politička partija koja svoje partijske interese stavlja iznad interesa države i naroda , direktno pomaže opstanak ovog korupiranog režima.

„Samo složna opozicija, ujedinjena oko ideje građanskog pomirenja i radikalne demokratske transformacije društva i ekonomije,  pod vođstvom Miodraga Lekića , može biti  garant brže i mirne demokratske tranzicije vlasti“.

DF je. Kako tvrdi, dokazano pobjednički koncept ujedinjenja opozicije i građanskog pomirenja.

„Mi smo svjesni da Đukanović neće mirno i bez velikog pritiska sići sa valsti. Ujedinjena opozicija na celu sa Miodragom Lekicem poslaće snažan signal domaćoj i međunardnoj zajednici da je demokratska Crna Gora spremna i sazrela za promjenu režima“, navodi Medojević u svojoj izjavi.

On je rekao da, kao predsjednik PzP, Crnogorac i izvorni suverenista, osjeca neizmjerni ponos i zadovoljstvo zbog toga što je politika pomirenja, reformi i smjene režima , koju su u DF-u zajednički gradili sa Novom i dijelom SNP, danas postala dominatna opozicona ideja i demokratska alternativa rezimu.

„Pobjednicki projekat DF je otvoren za nove konstituente koji istinski dijele vrijednosti oko kojih smo se okupili prije tačno godinu dana. Svako ko zbog sitnih stranačkih interesa, ličnih frustracija i kompleska ne bude dio ovog istorijskog projekta , sam će snositi odgovornost za svoje postupke“, naveo je Medojević.

Ustvrdio je da dolazi novo vrijeme velikih izazova za državu Crnu Goru, koje će pokazati ko je spreman da se uhvati u koštac sa istorijskim zadacima.

„DF je pokazao da je spreman i sposoban da gradi nove odnose u opozicji, novu politiku i da bude stožer prve demokarstke vlasti u istoriji Crne Gore“.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније