Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2013. 15:16 >> 15:26
1

ATMOSFERA

Bojović: U DPS-u su malo nervozni

Činjenica da je premijer Milo Đukanović izbjegao da odgovori na pitanje da li je šef diplomatije Igor Lukšić glavni osumnjičeni za kreiranje afere Snimak i prvi nominovani za smjenu u Vladi, ukazuje na latentni sukob među njima, smatra funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović.

Đukanović je juče na sjednici Ankentnog odbora rekao da će ignorisati pitanje Bojovića, jer, kako je kazao, Odbor nije formiran da bi se bavio odnosima unutar DPS-a dok je Lukšić poručio da je to "potpuna glupost koja ne zaslužuje bilo kakav komentar".

Bojović je ocijenio da je “evidentna nervoza koju su na različite načine demonstrirali Đukanović i Lukšić”, nakon tvrdnje da je u formalnim i neformalnim kurgovima DPS-a upravo Lukšić glavni osumnjičeni za kreiranje afere Snimak, najbolja potvrda da je u pravu.

“Činjenica da je Đukanović izbjegao da odgovori na moje pitanje da li sumnja na Lukšića, i da li je on prvi nominovani za smjenu u Vladi, nedvosmisleno ukazuje na latentni sukob na relaciji premijer – potpredsjednik Vlade”, saopštio je Bojović, prenosi Mina.

Prema njegovim riječima, i političkom laiku je jasno da se ovih mjeseci u DPS-u i Vladi kreira atmosfera linča zbog pogubnog vođenja ekonomske politike za vrijeme mandata Lukšića, posebno u odnosu prema Kombinatu alunijuma, zaduženjima, rasipništvu u resorima.

“Tako da neće biti iznenađenje ukoliko na aktuelnog ministra vanjskih bude svaljena odgovornost ekonomsko-političkih brodoloma u prošlosti. Shodno ekonomsko-političkoj krivici, lako je zaključiti da u tom slučaju neće izbjeći ni pravnu odgovornost”, naveo je Bojović.

Ako se, dodao je, tome doda afera Listing, koja nikad do kraja nije rasvijetljena, “a za koju postoje jasne indicije da je kreirana u saradnji Agencije za nacionalnu bezbjednost sa centrima moći iz DPS-a, “ne bi li se disciplinovao tada uzletjeli Lukšić”, njegovo reagovanje na moje navode zvuči panično i neuvjerljivo”.

“Zato javno pozivam Lukšića da ono što je odgovorio na moje navode o njegovoj tihoj ekskomunikaciji u partiji, saopšti Đukanoviću, po mogućnosti javno, i na taj način relaksira prvo sebe, a onda i zabrinuto članstvo i simpatizere DPS-a”, poručio je Bojović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније