Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

26. 04. 2018. 21:04   >>  21:16 2

OPOZICIJA NIJE DOŠLA

Rožaje: Bez sjednice SO zbog bojkota

Sjednica Skupštine Opštine Rožaje danas nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer se odbornici iz redova opozicionih partija, DPS-a, SD-a, SDP-a i SPP-a, nijesu pojavili.

Inače, vladajuća Bošnjačka stranka, koja nema većinu od prošlogodišnjeg raskida koalicije sa SDP-om, ima problem da obezbijedi kvorum za donošenje odluka.

Predsjednik SO Husen Kurtagić je opoziciju optužio da nedolaskom na sjednice lokalnog parlamenta blokira razvoj te opštine i nanosi direktnu štetu građanima.

"Zakazujući nastavak ove 24. sjednice SO, željeli smo ponajprije da izađemo u susret građanima kako bi riješili njihove poteškoće koje su stvorene zbog višemjesečnog nerada lokalnog parlamenta. Njihovi problemi se odnose na usvajanje DUP-a za Bandžovo Brdo 1 i 2. Vlasnici nelegalnih objekata su podnijeli prijave za legalizaciju, ali mi ne možemo da usvojimo odluku koja reguliše tu oblast. Takođe, opozicija je odgovorna što još uvijek nijesmo usvojili vrlo važnu odluku za razvoj Rožaja, a to je projekat turističkog centra "Štedim – Hajla", koji čeka na usvajanje", kazao je Kurtagić.

Kako je poručio, zbog toga je neminovno kašnjenje u razvoju tog turističkog centra.

"Mi smo već trebali da proslijedimo našu odluku kako bi bio raspisan tender za izgradnju žičare i na tom projektu je trebalo da bude otvoreno dosta radnih mjesta što je vrlo važno za našu privredu. Vrijednost žičare, čija izgradnja je trebala da započne ove godine iznosi oko devet miliona eura, medjutim, mi nismo u stanju da donesemo odgovarajuću odluku kako bi ovaj projekat bio realizovan.Na današnjoj sjednici smo planirali i usvajanje Odluke o budžetu opštine za 2018.kao i usvajanje Prpgrama investicija za ovu godinu.Sve će se to odraziti na ukupni razvoj opštine", istakao je Kurtagić

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније