Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2018. 21:12 >> 21:06
4

ĐUKANOVIĆ TVRDI

"Koprivica ne zna šta je citat"

Iz Centra za akademski integritet saopšteno je kako su neutemeljene tvrdnje potpredsjednika Demokrata Moma Koprivice o prisustvu citata u magistarskom radu predsjednika te partije Alekse Bečića.

To učvršćuje utisak da Koprivica nema jasnu predstavu o tome šta jeste, a šta nije citat, navode u toj nevladinoj organizaciji.

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Momo Koprivica ponovio je danas da je istraživanje Centra o navodnom plagijatu predsjednika Demokrata Alekse Bečića lažirano, a da je rad Mice Kozlik "klasičan falsifikat".

"Te tvrdnje su neutemeljene i učvršćuju utisak da mr Koprivica nema jasnu predstavu o tome šta jeste, a šta nije citat. Ovo je, stoga, drugi (i posljednji) pokušaj da mr Koprivici, kroz dva primjera, približimo razliku između fusnotei bibliografije, to jest, između navođenja izvora na koje se autor poziva u samom tekstu i pregleda referenciranih djela datog na kraju rada", navode iz te NVO.

Čitajući ovu stranu, ne bi Vam nikad palo na pamet da je sav taj tekst – kao, uzgred budi rečeno, i čitavo poglavlje 2.5.1. – doslovno prenesen sa stranica 24-28 studije 'Korporativno upravljanje: priručnik', neimenovane grupe autora, objavljene 2009", ističe Đukanović.

 

"U čitavom poglavlju 2.5.1. Bečićeve teze, čiji je tekst u potpunosti preuzet sa stranica 24-28 studije "Korporativno upravljanje: priručnik", nema niti jedne reference na stranice 24-28 studije "Korporativno upravljanje: priručnik". Magistar Koprivica u tome ne vidi nikakav problem, zato što je, po njegovom mišljenju, sasvim dovoljno to što je Bečić studiju "Korporativno upravljanje: priručnik" uvrstio u bibliografiju. Po istom principu, mogao bi i mr Koprivica da u neku svoju buduću knjigu umetne par poglavlja Marksovog «Kapitala» - što da ne? – pod uslovom da Marksov opus navede u bibliografiji. Savjetujemo mr Koprivici da to ne radi.", kažu u Centru za akademski integritet.

Iz te NVO su poručili kako su završili javnu polemiku sa Koprivicom.

"Mi smo, danas, protiv mr Bečića predali krivičnu prijavu osnovnom državnom tužilaštvu. Sudu časti UCG smo podnijeli zahtjev za formiranje stručne komisije za provjeru autentičnosti sporne disertacije. Ako mr Koprivica bude i dalje želio da diskutuje o pravilima akademskog pisanja, upućujemo ga na te dvije, po našem mišljenju adekvatne adrese", saopšteno je iz Centra za akademski integritet.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније