Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 04. 2018. 17:56   >>  17:50

POBJEDA NA IZBORIMA

Čestitke Đukanoviću iz Kuvajta, Malte...

Čestitke Milu Đukanoviću povodom pobjede na predsjedničkim izborima 15. aprila uputile su mu kolege iz Litvanije, Mađarske, premijer Luksemburga, emir Kuvajta i Veliki majstor Suverenog malteškog vojnog reda .

Litvanska Predsjednica Dalia Grubauskaite čestitala je Đukanoviću na ostvarenom rezultatu na izborima i izrazila nadu da će Litvanija i Crna Gora u toku njegovog mandata nastaviti saradnju na bilateralnom nivou, kao i u okviru NATO-a.

"Ona je kazala da će Litvanija i Crna Gora otvoriti brojne mogućnosti za zajednički rad imajući u vidu crnogorski put prema Evropskoj uniji i da će raditi u korist naroda obje države na pitanjima od zajedničkog interesa", kazali su iz DPS-a.

Predsjednik Mađarske Janoš Ader uputio je  čestitke Đukanoviću, izrazivši želju za dodatnim produbljivanjem bliskog partnerstva između Crne Gore i Mađarske, te skorom razmjenom mišljenja o najvažnijim pitanjima saradnje dviju država sa Đukanovićem.

"On je istakao da je Crna Gora od obnove nezavisnosti postigla zapažene rezultate: postala punopravna članica NATO i vodeća zemlja regiona u procesu evropskih integracija. Naglasio je da je crnogorska politika dobrosusjedstva primjer davanja doprinosa stabilnosti i miru u regionu i još jednom potvrdio spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru u evropskim integracijama", saopštili su iz DPS-a.

Predsjednik Vlade Visokog Vojvodstva Luksemburga Ksavijer Betel uputio jeestitke Milu Đukanoviću povodom ostvarene pobjede na predsjedničkim izborima i izrazio uvjerenje da će Crna Gora na čelu sa Đukanovićem nastaviti da bude pouzdan partner.

„Luksemburg je uvijek bio snažan podržavalac evropskog puta Crne Gore. Siguran sam da ćemo nastaviti plodotvornu saradnju u okviru procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i da ćemo dalje produbiti naše bilateralne odnose. Uvjeren sam da će kroz Vašu posvećenost, Crna Gora nastaviti da izgrađuje svoju poziciju pouzdanog partnera u suočavanju sa izazovima na našem kontinentu. Radujem se našem skorom susretu“, kazao je on.

Emir Države Kuvajt Sabah Al-Ahmad Al-Džaber Al-Sabah  čestitao je Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

"On je potvrdio iskrenu želju za nastavak razvoja i jačanje saradnje Crne Gore i Kuvajta u različitim oblastima na obostranu dobrobit, i poželio uspjeh u radu, i prosperitet građanima i državi Crnoj Gori", naglasili su iz DPS-a.

Veliki majstor Suverenog malteškog vojnog reda Fra Đakomo Dala Tore del Tempio di Sanguineto uputio je čestitku povodom izbora za Predsjednika Crne Gore po drugi put.

"On je iskazao zadovoljstvo odličnim odnosima između Crne Gore i Suverenog malteškog reda, i izrazio uvjerenje da će se oni i dalje razvijati, posebno u sferi humanitarnog rada.  Čestitke Đukanoviću povodom pobjede na predsjedničkim izborima uputio je i Predsjednik Narodne Skupštine Demoratske Narodne Republike Koreje Kim Jong Nam", objasnili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније