Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

22. 04. 2018. 13:35   >>  13:32 15

VUČUROVIĆ PORUČIO

"URA i Demokrate minirali Bojanića"

Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora (DCG) formirali su koaliciju za lokalne izbore u jeku kampanje Mladena Bojanića, čime su svojim simpatizerima poslali jasnu poruku da su za njih predsjednički izbori od drugorazrednog značaja, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Poslanik DF-a Jovan Vučurović ocijenio je, da nije neočekivano što je koalicija URA-Demokrate odbila ponudu Fronta da opozicija nastupi na jednoj izbornoj listi.

Vučurović je kazao da sve dok Opštinska izbora komisija ne potvrdi konačnu listu za izbore u Podgorici, Demokrate i URA mogu da povuku koalicionu listu, "da im je stalo do zajedničkog nastupa".

On je rekao da, pošto su URA i Demokrate onemogućile da se formira jedna opoziciona lista za lokalne izbore u maju, treba podsjetiti da su te dvije stranke formirale koaliciju za lokalne izbore u jeku kampanje Mladena Bojanića.

"Čime su svojim simpatizerima poslali jasnu poruku da su za njih predsjednički izbori od drugorazrednog značaja, i tim potezom dobar dio svojih glasača ostavili kući 15. aprila", ocijenio je on.

Vučurović je kazao da je lično Aleksa Bečić izjavom da "odgovornost treba da osjećaju oni koji su tražili da on ne bude kandidat za predsjednika Crne Gore", potvrđuje da u tom saveza nijesu bili zainteresovani da daju ozbiljnu podršku.

"Zaboravljajući, pritom, da kaže kako bi on to postigao bolji rezultat kad ga sigurno ne bi podržale glavne snage u opoziciji, ali jasno ispoljavajući sujetu i ljutnju prema Bojaniću i onima koji su ga nedvosmisleno podržali", rekao je Vučurović.

On je okazao da je miniranje predsedničkih izbora od URA-a i Demokrata išlo dotle da lideri te dvije stranke čak nijesu htjeli da dođu na promotivni skup Bojanića u Nikšiću.

"Nego je Bojanić morao da šalje pismeni zahtjev ne bi li se oni privoljeli da dođu na konvenciju onoga koga su deklarativno podržali, pa neka izvole da to demantuju. To je, zasad, dio onoga što smo smatrali da javnost mora znati, kao što zna da su glasači URE u dobrom dijelu podržali Draginju Vuksanović", ocijenio je Vučurović.

On je rekao da je stvarne razloge zbog kojih su URA i Demokrate odbili poziv DF-a, nedavno saopštio "Nedjeljko Rudović, glavni ideolog koalicije URA-DCG".

"Rudović je u samo dva minuta pojasnio glavne tačke programa koalicije URA-DCG – otvoreno je napao SPC i njenu mitropoliju crnogorsko- primorsku, najznačajnije srpske književnike i direktno pozvao na rušenje crkve na Rumiji", kazao je Vučurovi.

On je ocijenio da je Rudović na taj način vrlo precizno pokazao koje su to temeljne razlike između URA i DCG sa jedne strane, i DF sa druge, što će, "biti od velike pomoći građanima da razluče neke dileme, ako ih još imaju".

"I da smo načisto -URA, Demokrate, Demokratska partija socijalita, Liberalna partija, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partije ideološki djeluju sa istih pozicija, onih koje je saopštio Rudović, a koje podrazumijevaju i rušenje crkve na Rumiji i otimanje hramova SPC po Crnoj Gori", naveo je Vučurović.

On je poručio da su u DF sigurni da će opozicija, i pored opstrukcije koju pokušavaju da prave pojedinci, uspjeti da ostvari odličan rezultat na lokalnim izborima, a da će posebno u Podgorici slaviti ubjedljivu pobjedu.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније