Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B

21. 04. 2018. 07:40 >> 07:38

IZBORI U PODGORICI

DPS sprema listu, opozicija bira kolone

Demokratska partija socijalista naredne sedmice će predstaviti listu za izbore u Podgorici, saopšteno je Javnom servisu iz te partije.

Podsjetimo, za nešto više od mjesec dana u Crnoj Gori biće održani lokalni izbori u 11 opština i u Glavnom gradu.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kaže da je ta partija sve vrijeme na terenu.

“Najjača partija i njeni koalicioni partneri su apsolutno i dalje na terenu, rade sve da bi interes građana bio na prvom mjestu i da bi sve ono sto su potrebe svakodnevno i rješavali”, kaže Rakočević.

Iz SNP-a saopštavaju da će najvjerovatnije u koaliciju sa DF-om, ali i sa još nekim partijama.

“Najvažnije je da opozicija nađe najbolji mogući model da bi bilo što manje rasipanja glasova, a ujedno da sve eventualne kolone jedna, dvije, ili tri, da postignu maksimalnu sinergiju u onom biračkom tijelu čije glasove preferiraju”, navodi lider SNP-a Vladimir Joković.

Demokrate i URA još prošle sedmice odlučile su da zajednički nastupe na izborima u Podgorici. Ostatak opozicije kako će ko i ko sa kim, još računaju.

“Naravno da su najvažniji izbori u Podgorici. Mi u SNP-u imamo ponudu DF-a i nadamo se sa još pojedinim parijama, NVO i slobodnim intelektualcima da nađemo najbolji mogući model da bi zaista iskoristili objektivnu šansu opozicije da pobijedi na ovim izborima”, kaže lider SNP-a.

Sa druge strane u šansu za još jednu pobjedu ne sumnjaju ni u DPS-u

“Čini mi se da sa punim pravom možemo da očekujemo izvanredan rezultat u Podgorici. Mogu vam reći sa sigurnošću da je procedura partijska već u toku, tako da ćemo u sljedećoj nedjelji sve one stvari koje su potrebne kroz mjesne odbore sprovesti i doći do najboljeg rješenja za našu odborničku listu”, kaže poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Rakočević nije saopštio ko će biti na čelu odborničke liste DPS-a u Glavnom gradu.

Podgoričani će na izborima 27. maja, birati između stranačkih ponuda, no imaće i jednu nestranačku - direktor NVO "4 Life" Saša Mijović najavio je da će se kandidovati.

Tatjana Debeljević, TVCG

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније