Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 04. 2018. 12:36 >> 12:49
8

BOJANIĆ PORUČIO

Neću u partiju, spreman da pomognem opoziciji

Predsjednički kandidat Mladen Bojanić poručio je da neće pristupati političkim partijama, niti će formirati svoju stranku, ali je, navodi spreman da podrži opoziciju u cilju smjene vlasti.

Naveo je da je ponosan na izborni rezultat. "U ovim uslovima meni je 111.711 glasova mnogo, jer ih doživljavam kao iskrene i čiste glasove", kazao je Bojanić i dodao da je tokom kampanje bio iskren i govorio ono što misli i može da radi.

"Nažalost to je prepoznala trećina građana", kazao je Bojanić i dodao da je to dobra osnova za neke buduće izbore.

“Naći ću načina da od ove trećine, koju sam imao na ovim izborima, na nekim narednim izborima budu dvije trećine. Poslao bih poruku optimizma da ovo može da bude novi način vođenja politike i ja sam spreman da nastavim tu borbu i da jednog momenta svi slavimo”, kazao je Bojanić.

Vjeruje da će opozicija iz ovih izbora izvući pouku i nastavi borbu.

“Ja sam spreman da im pomognem u toj borbi, ne da budem član ijedne partije, niti da ja osnivam svoju partiju, ali da budem neko ko ima kontakte i može da pomogne u saradnji opozicije”, naveo je Bojanić. Kazao je i da je njegova odluka bila da na promotivnim skupovima ne govore lideri partija, koje su ga podržale. 

On je poručio i da se neće žaliti OIK na rezultate izbora, ali hoće DIK-u.

“Ukaću na sve neregulranosti koje su bile, hoću da ostavim pisani trag kako je Đukanović pobjeđivao na izborima”, kazao je Bojanić. Poziv Mila Đukanovića na saradnju nazvao je neiskrenim.

Govoreći o međunarodnim kontaktima Bojanić kaže da je imao samo komunikaciju sa OEBS-om.

Imao je, kaže, dva sastanka sa predstavnicima OEBS-a, koji su u izvještaju konstatovali da je Milo Đukanović imao institucionalnu prednost. Bojanić to naziva zloupotrebom državnih resursa.

On je pozvao specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita lica koja su uoči izbora, kako je rekao bila na raportu u kancelarijama DPS-a u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније