Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

07. 04. 2018. 14:42 >> 15:01
10

DF TVRDI

DPS pokušava da ograniči djelovanje Kneževića

Lideri Demokratskog fronta (DF) tvrde da Demokratska partija socijalista (DPS) pokušava da ograniči političko i javno djelovanje Milana Kneževića.

Iz DF-a pozivaju ministra pravde, Zorana Pažina i upravu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu da, kako kažu, prestanu sa pritiscima na Kneževića, jer on, kao poslanik, ima pravo da učestvuje u predizbornim kampanjama.

Iz tog političkog saveza su poručili da će advokat Milana Kneževića odmah nakon praznika uputiti zahtjev Pažinu da mu obezbijedi nesmetano obavljanje političkih funkcija.

"Milan Knežević je politički zatvorenik i njima u DPS-u to je malo, nego hoće pritiscima na ZIKS ,koji je pod direktnom ingerencijom Pažina, da mu onemoguće da, ne samo da može aktivno učestvovati u političkom životu, što su njegova prava, jer je on političar, predsjednik jedne partije i poslanik, već Pažin i DPS žele da mu uskrate i taj minimum koji mu pripada u zatvorima, od pokušaja oduzimanja telefona do drugih pogoršanja uslova", poručio je Predrag Bulatović.

Saopštili su i da se, preko montiranih političkih procesa, nastavlja progon DF-a.

"Režim očito ne može da usaglasi naše djelovanje zajedno sa osnovnim demokratskim načelima. I zato kroz montirane sudske procese zatvorio je Milana Kneževica, sigurno ce nastojati i neke od nas", zaključio je Branko Radulović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније