Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

06. 04. 2018. 11:08 >> 20:20
18

DOGOVOR U BERANAMA

Šćekiću novi mandat, predsjednik SO iz Demokrata

Koalicija Zdravo Berane i Demokrate dogvorili su da formiraju vlast u tom gradu. Mjesto predsjednika skupštine pripašće Demokratama, dok će opštinu voditi čovjek iz koalicije Zdravo Berane. Kako je saopšteno Televiziji Crne Gore, konstitutivna sjednica biće održana u četvrtak.

 

Mjesec nakon što su na ponovljenim izborima u Beranama građani izabrali stranke koje će u narednom četvorogodištu voditi grad, koalicioni partnerti iz redova koalicije Zdravo Berane i Demokratske Crne Gore postigli su dogovor o tome kako će podijeliti političke funkcije. Pregovori su tekli u partnerskom duhu, kažu lideri stranaka pa nije bilo nikakvih problema.

"U koaliciji Zdravo Berane smo pristupili potpuno sa razumijevanjem, s obzirom da je već u okviru nove vlasti novi subjekt Demokratska Crna Gora i svakako da smo bili svjesni da se u toj novi vlasti mora vršiti preraspodjela određenih funkcija", kazao je za RTCG nosilac liste koalicije "Zdravo Berane" Dragoslav Šćekić.

Novica Obradović iz Demokratske Crne Gore saopštio je da su dogovorene funkcije predsjednika Opštine i predsjednik Skupštine opštine, a da ostale funkcije nijesu mogle biti dio političkih dogovora.

"Ono što je mogla da bude tema pregovora, to su političke funkcije, tako da dmo se mi dogovorili oko toga ko će biti predsjednik SO i ko će biti predsjednik Opštine Berane. Što se tiče ostalih funkcija, to u skladu sa zakonom kako se budu stvarali uslovi, tako će ići, to ne može biti predmet političkih pregovora", kaže Obradović.

Na čelu opštine i naredne četiri godine biće Dragoslav Šćekić, a ko će iz Demokrata sjesti u fotelju prvog čovjeka lokalnog parlamenta još se ne zna.

"Još nijesu predstavnici Demokrata saopštili ime njihovog predsjednika, lice koje će biti predsjednik SO. Ali sve vrijeme je bilo i nesporno da će predsjednik Opštine nosilac liste Zdravo Berane", rekao je Šćekić.

Obradović je kazao da Demokrate neće javnosti saopštiti ko će biti na čelu lokalnog parlamenta dok se ne završe konsultacije unutar partije.

Cilj novih koalicionih partnera je da opravdaju povjerenje birača koje im je ukazano na izborima, te će se truditi da grad vode što bolje i da podignu standard građana.

"Da završavamo sve one, realizujemo projekte koje smo započeli i sve one obaveze koje smo najavili za ovu budžetsku godinu, kako bi jedan dio problema građana što efikasnije riješili", ističe Šćekić.

Obradović se nadam da će u narednom mandatu ispuniti sva očekivanja građana Berana.

"To je ono na čemu ćemo da radimo, što je prioritet i što je bio glavni predmet pregovora", naglašava on.

Predsjednik SO Berane biće izabran na sjednici koja je zakazana na 12. april, kad će se potvrditi mandati novim odbornicima. Na narednoj sjednici SO biće hitno zakazano novo zasjedanje na kojem će biti izabran novi predsjednik opštine i budžet za narednu godinu.

Na lokalnim izborima 4. februara koalicija Zdravo Berane, sa 14 mandata, i Demokratska Crna Gora sa četiri odbornika dobile su potrebnu većinu za formiranje vlasti u tom gradu.

Koalicija Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke osvojila je 17 mandata.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније