Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

02. 04. 2018. 08:11 >> 08:37
2

BEZ PREGOVARAČA

Radulović: Moguće usporavanje ka EU

Predsjednik Evropskog pokreta, Momčilo Radulović, kazao je da je sigurno da će, zbog toga što Crna Gora nema glavnog pregovarača, doći do usporavanja evropskih integracija.

 

On je saopštio da će budućem pregovaraču trebati određeni period ulaska u materiju jer, kako je rekao, "i najbolji poznavaoci materije nemaju kapacitete da odmah uđu u takvu vrstu odgovornosti i posla".

"Posljedice mogu da budu nešto veće, ali i umanjene snažnim i posvećenim radom cijelog tima koji bude vođen od strane glavnog pregovarača. Proces teče, iako nemamo glavnog pergovarača. Procesi ne staju, ipak je to tim koji funkcioniše, ne zavisi sve od jednog čovjeka. Sigurno će doći do usporavanja, a koliko, zavisi od novog pregovarača, ali i od cijelog sistema - može da bude nekoliko mjeseci, a može i više. Može se desiti i da ne bude previše posljedica", rekao je Radulović za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

On je kazao da ga raduje što su timovi nastavili da rade redovnim tempom.

"Određeni set aktivnosti je zastao, ali se on tiče nekih internih procedura u funkcionisanju", kazao je Radulović.

Eventualno ukidanje Ministarstva evropskih poslova, kako je rekao, ne bi trebalo da ostavi nekih značajnijih posljedica, navodeći kako ne bi bilo dobro raditi na rekonstrukciji tima.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније