Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

31. 03. 2018. 16:02 >> 17:46
4

DEMOS DANILOVGRAD

Kolektivna ostavka zbog podrške Vuksanović

Opštinski odbor Demosa u Danilovgradu podnio je kolektivnu ostavku, potvrdio je predsjednik tog opštinskog odbora Željko Savović i predsjednik Izvršnog odbora Demosa Danilovgrad Aleksandar Milatović. Komentarišući ostavke, iz partijske centrale poručuju, da su sve odluke dosad u Demosu donijete voljom većine.

Kako navode, na taj potez su se odlučili nakon što je predsjedništvo partije objavilo da će na predstojećim predsjesničkim izborima kandidatkinju Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović, ali i zbog "dužeg nezadovoljstva i neslaganja" sa radom i odlukama vrha partije.

"Na XI sjednici Opštinskog odbora Demosa Danilovgrad održanoj u petak 30.03.2018. jednoglasno su donijete dvije odluke: Prva: OO Demosa Danilovgrad jednoglasno se izjasnio da nije saglasan sa predlogom predsjedništva Demosa da se podrži kandidatura gospođe Draginje Vuksanović na izborima za predsjednika Crne Gore, u svo uvažavanje prema istoj. Druga: Zbog dužeg nezadovoljstva i neslaganja sa dešavanjima, kretanjima i skretanjima vrha partije koja su u suprotnosti sa programom i statutom Demosa, članovi Opštinskog odbora Demosa Danilovgrad kolektivno podnose ostavke. Dojučerašnjim kolegama želimo sreću u daljem radu ali mi kao odbor koji je slovio kao jedan od jačih i u izvornom Demosu, danas u punom kapacitetu, svoje nezadovoljstvo i neslaganje iskazujemo na ovaj nepopularan način", poručili su Savović i Milatović.

Demos: Pravo pojedinaca na drugačije orijentacije

Demos ostaje čvrsto opredijeljen za svoju politiku građanske stranke zato i jednoglasno usvojena odluka Predsjedništva u vezi sa podrškom predsjedničkom kandidatu ostaje nepromijenjena, poručili su iz partijske centrale.

"Sve odluke u Demosu će, kao i do sada, biti usvojene demokratskim principom volje većine. Pravo je svakog pojedinca i grupa da se shodno svojim ideološkim uvjerenjima politički i organizaciono opredjeljuju za drugačije orijentacije i za druge, njima bliže i zainteresovane političke subjekte", navodi se u saopštenju.

Ovakve pojave, navode iz Demosa, makar bile nepoželjne, omogućavaju stranci da u vrlo homogenoj i demokratskoj atmosferi nastavi da se još jače bori za pobjedu širih vrijednosti građanske demokratije u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније