Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2018. 21:19 >> 21:15
3

ZABRANA RUSKOM DIPLOMATI

Dobričanin: Skandalozna odluka Vlade

Vlada se, ponešena primjerom pojedinih članica NATO saveza i Evropske unije (EU), „odvažila“ i donijela skandaloznu odluku o zabrani rada počasnom konzulu Ruske federacije u Crnoj Gori, ocijenio je član Predsjedništva Ujedinjene Crne Gore, Vladimir Dobričanin.

On je naveo da je Vlada donijela takvu odluku zbog još nerazjašnjene afere o trovanju dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Londonu.

“Što je još i gore, Vlada nije naučila lekcije iz prethodnog perioda kada je sramnom odlukom o uvođenju sankcija Rusiji dovela do gubitka značajnih poslovnih aranžmana sa tom, za nas, jednom od najvažnijih zemalja svijeta što se izvoza naših proizvoda tiče i time prouzrokovala enormnu materijalnu štetu koja je nenadoknadiva”, naveo je Dobričanin u saopštenju.

Prema njegovim riječima, izgovor da je Crna Gora zemlja članica NATO saveza i da mora podržavati partnere ne pije vodu, jer je jedna od najvećih i najznačajnijih NATO članica Turska odbila da to isto uradi, kao i desetak članica.

“Da li to onda znači da mi želimo da budemo 'udarna pesnica' NATO saveza i da se u prvoj godini članstva istaknemo kao vrijedni i odani članovi? Očigledno da. A štetu će opet da plate građani”, smatra Dobričanin.

On je rekao da bi bilo divno da su vlastodršci prije nekoliko godina prognali biznisa Olega Deripasku ili mu uskratili gostoprimstvo, jer bi bili i na dobitku.

“Vlada mora razumjeti da se dostojanstvo naroda brani drugačije, a ne pridruživanjem hajci na diplomate i počasne diplomate koji to ničim nijesu zaslužili”, zaključio je Dobričanin.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније