Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 03. 2018. 17:09 >> 17:05
1

BRAJOVIĆ SA DE BUMANOM

CG intenzivira saradnju sa Švajcarskom

Moguća je intenzivnija saradnja Crne Gore i Švajcarske, posebno u oblasti ekonomije, turizma i poljoprivirede, istaknuto je nakon sastanka predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i predsjednika Nacionalnog savjeta Švajcarske Dominika de Bumana.

"Švajcarska je za svaku zemlju na svijetu pa i Crnu Goru poželjan partner. Preko Oraskoma, ova zemlja je veoma prisutna u Crnoj Gori, a raduje interesovanje za nove invseticije. Veoma brzo i lako smo se dogovorili da intenziviramo saradnju naših parlamenata kao prethodnicu još bolje i intenzivnije saradnje naših država", rekao je Brajović.

De Buman je istakao da Crna Gora i Švajcarska imaju mnogo toga zajedničkog.

"Riječ je o dvije male, stabilne zemlje sa jakim identitetima. Razgovarali smo o jačanju saradnje, jer postoji želja za jačanjem odnosa u brojnim oblastima, kako na diplomatskom planu, tako i sa novim investicijama Švajcarske u Crnoj Gori", izjavio je on.

Na sastanku sa direktorom Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF - Dikaf) Tomasom Guerberom,  Brajović je istakao značaj saradnje sa ekspertskim organizacijama kao što je Dikaf i zahvalio na podršci u brojnim obukama i stručnoj pomoći u zakonodavstvu, prevashodno kroz saradnju sa skupštinskim Odborom za bezbijednost i odbranu.

"Dikaf je zadivljen rezultatima koje je Crna Gora postigla posljednjih godina. Razgovarali smo ne samo o mogućnostima nastavka i jačanja saradnje u multilateralnom kontekstu, već i bilateralno. Smatram da Dikaf, kao i Crna Gora, može još mnogo postići nastavkom puta koji smo do sada zajedno prešli", poručili su iz Skupštine.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније