Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

24. 03. 2018. 07:32 >> 09:06
2

PRED IZBORE

Kampanja agresivna i na Fejsbuku

Dok su nas nekada uoči izbora političari "posmatrali" sa gotovo svakog bilborda, danas od politike i predizborne kampanje ne možemo pobjeći na društvenim mrežama. Kad zbog izborne tišine mediji zaćute, kampanja na internetu postaće još agresivnija.

 

Na Fejsbuku su sada više nego aktivni Draginja Vuksanović, Mladen Bojanić, Marko Milačić i Vasilije Miličković. "Fejsbučenje" za sada nije jača strana Hazbiji Kalaču, a Mila Đukanovića ova društvena mreža i ne poznaje - on svoj profil na Fejsbuku nema. 

Vuk Vuković, teoretičar medija, smatra da kamapnja generalno dobija obrise tek na društvenim medijima i to je ona kampanja koja se dešava krajnje radikalno i agresivno.

Do izbora u Crnoj Gori je ostalo svega nekoliko sedmica, tako da će kampanja da bude agresivnija nego ikad”, rekao je on.

“Mi na jedan način bismo mogli da sankcionišemo političare ili političarke, partije odnosno učesnike u izborima koji se reklamiraju za vrijeme izborne tisane, ali sa druge strane i ne možemo korisnike, jer su društvene mreže na neki način privatni autentičan portal, gdje svako ima pravo da kaže ono što želi ili što bi rekao na trgu ili u kafani ili nekom drugom javnom prostoru. U tom smislu je danas vrlo teško kontrolisati mreže”, istakao je Vuković za RTCG

Pa samim tim i izborna tišina nema više moći da utiša politiku. Čak je u njoj ona na društvenim mrežama najglasnija pa smo dobili ćutnju u kojoj se priča.

“Izborna tišina u Crnoj Gori je potpuno besmislena i zakonodavac bi na neki način trebao da razmišlja o onim rješenjima koja su u Evropi prisutna, a to je da izborna tišina više ni ne postoji”, Vuković.

A zašto bi i postojala kada je samo jedan klik dovoljan da iz tišine izađete.

Tanja Debeljevic, RTCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније