Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 03. 2018. 11:04 >> 11:00
7

VUJIČIĆ O DEMARKACIJI

CG još jednom pokazala svoju veličinu

Crnogorci sa Kosova pozdravili ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Crna Gora je još jednom, iako brojčano mala, dokazala svu svoju veličinu i pokazala ne po prvi put da je iskreni prijatelj Kosova i naših građana, kazao je Slobodan M. Vujičić ispred Crnogorske zajednice Kosova.

"Kosovski Crnogorci pozdravljaju i zahvaljuju se punoga srca onim poslanicima Skupštine Kosova koji su konačno oslobodili naše građane i ratifikacijom Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom vratili našu državu na put koji nas vodi u bolje sjutra", kazao je Vujičić.

Posebnu zahvalnost, Vujičić je uputio Demokratskom Savezu Kosova Ise Mustafe.

"Oni su svojim primjerom pokazali kako treba da se odnosi prava opozicija i da su interesi države i građana uvijek iznad interesa partije i pojedinaca", kazao je Vujičić.

On poručuje da će 21. mart 2018. godine ostati zabilježen kao jedan od najznačajnijih dana ne samo za Kosovo već za čitav region koji će kao je kazao doprinijeti budićim procesima koji vode ka uspostavljanju trajnog mira na Balkanu.

"Naša matična država Crna Gora je još jednom iako brojčano mala dokazala svu svoju veličinu i pokazala ne po prvi put da je iskreni prijatelj Kosova i naših građana", ističe Vujičić.

Crna Gora je, kako je kazao, svojim činjenjem i primjerom ukazala na modalitete kako jedna civilizovana država treba da razumije, njeguje i produbljuje dobrosusjedske odnose sa komšijama bez obzira na unutrašnje političke prilike i neprilike.

"One koji nijesu glasali za Sporazum o ratifikaciji granice sa Crnom Gorom nećemo spominjati, jer su od juče sami sebe poslali u mračnu prošlost odakle će ih istorija pamtiti samo po zlu", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније