Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

21. 03. 2018. 17:12   >>  17:08 12

POTPISALI MEMORANDUM

"URA i Demokrate lokomotiva demokratizacije"

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA danas su potpisali Memorandum o saradnji,a lideri tih partija Aleksa Bečić i Dritan Abazović su naglasili da su "tim za budućnost" i "lokomotiva koja će državu odvesti na stranicu demokratizacije"

"Demokrate i URA imaju mnogo toga zajedničkog. Mnogo toga što nas odvaja u odnosu na našu političku konkurenciju. Prvo i osnovno, a to će i ubuduće biti pravci našeg zajedničkog djelovanja: mi smo istinski i iskreno usmjereni ka pomirenju Crne Gore. Smatramo da je Crnoj Gori dosta balkanskog primitivizma. Crnoj Gori je dosta namještenih ideoloških utakmica političkih elita, koje smo gledali u prethodnom periodu, u kojima su dobijali svi oni koji su igrali, a gubili svi oni koji su gledali – gubio je narod", kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je naglasio da politika ne postoji zbog traženja glasova od nekoga "samo zato što je ove ili one vjere ili nacije".

Bečić je  istakao da DPS nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, ni zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, "jer oni ne mogu da krenu na sami sebe".

„Sa druge strane, mi smatramo da je ovaj projekat upravo najveća opasnost za DPS i kriminalne strukture. Ovo je alternativa koju su građani čekali. Ovo je tim za budućnost i tim koji će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Mi smo okrenuti budućnosti, a ne prošlosti. Okrenuti smo pomirenju i spajanju, a ne dijeljenju i svađanju. Dokazani smo borci, svi zajedno ovdje, protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zato je ovo saradnja za budućnost, saradnja za pobjede i saradnja za konačno oslobođenje Crne Gore“, smatra on.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović istakao je da je uvjeren da će ove dvije partije činiti lokomotivu koja će državu odvesti na stanicu demokratizacije i evropeizacije.

„Smatram da je ovo početak još tješnje saradnje između naše dvije partije koja je i dosada bila na zavidnom nivou. U narednom periodu nas očekuju teške presudne bitke, a građani Crne Gore zaslužuju da imaju jasnu alternativu. Naša obaveza je da takvu alternativu predstavimo i baštinimo, a uz to i da nikada ne iznevjerimo povjerenje građana“, rekao je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније