Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

20. 03. 2018. 13:37 >> 13:38
15

KNEŽEVIĆ PORUČIO

"Odluka u interesu Bojanića i opozicije"

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da je odluku o dobrovoljnom odlasku u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija donio u interesu predsjedničke kampanje Mladena Bojanića i dodatnom homogenizovanju opozicije.

Knežević se danas ranije javio u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine. 

On je kazao da je 20 godina života posvetio beskompromisnoj borbi protiv Đukanovićevog režima i da svojim dosadašnjim političkim angažmanom nije ugrozio zajedničko opoziciono djelovanje i interes.

„Rezultat te moje borbe je poznat. Pravosnažno sam osuđen na četvoromjesečnu kaznu zatvora u jednom političkom procesu. Već sedam mjeseci se nalazim kao opztuženi u drugom političkom procesu, a u trećem sam označen kao vođa kriminalne grupe koja je poslanicima DPS-a rekla istinu“, naveo je Knežević u izjavi dostavljenoj medijima.

On je rekao da broj prekršajnih prijava, novčanih kazni raznih sudova i Tužilaštvaa a sad i odobora skupštine odavno prevazilazi ikafkijanski doživljaj insitucionalnog terora i maltretiranja.

Knežević je kazao da je osam mjeseci onemogućen da obavlja parlamentarne i političke aktivnosti jer su mu oduzete sve putne isprave uz obrazloženje da bi mogao trajno napustiti državu. „Iako svi znaju da je ljudsku i političku sudbinu vezao za Crnu Goru".

„Nemam dileme da je ovaj državni teror nad DF-om i nada mnom posljedica naših političkih uvjerenja koja se nikako ne uklapaju u kalup NATO zemlje i kolonije što je Crna Gora postala učlanjenjem u ovaj vojni savez bez konsultacije sa građanim na referendumu“, kazao je Knežević.

Kako je rekao, poličkim djelovanjem je postao nečista savjest koja svakodnevno podsjeća na istinu.

„Zbog tih istina sam osuđen, a i dalje mi se sudi da ne bih na nekom novom deopolitičkom otoku revidirao svoje stavove i napravio kompromis sa strahom", dodao je Knežević.

Knežević je saopštio da je odluku o dobrovoljnom odlasku u ZIKS donio u interesu predsjedničke kampanje Mladena Bojanića, nakon konsultacija sa predsjedništvom DF-a i DNP-a.

„Nadam se da ću na taj način doprinijeti da težište ovih izbora ne bude na novom radikalizovanju moje ličnosti i DF-a kao najjačeg opozicionog subjekta“, rekao je Knežević.

On je dodao da je svima jasno da ne napadaju DF zbog njega, nego njega zbog DF-a, „koji je odavno postao način života desetina hiljada slobodnih ljudi“.

„Uvjeren da bi svaki vid tenzija u izbornoj kampanji na relaciji DF- režim bio idealna prilika da još jednom budemo optuženi za treći državni udar, a da kandidat DPS-a odustajanjem Bojanića istog momenta proglasi pobjedu, ovim činom doprinosim dodatnom homogenizovanju opozicije i pobjedi našeg predsjendičkog kandidata“, istakao je Knežević.

On je rekao da će u zatvoru biti slobodniji od „svojih progonitelja“ i pozvao članove i simpatizere DF-a i slobodne građane da doprinesu pobjedi Bojanića na predsjedničkim izborima.

„Jer više nema izgovora da se to ne desi. Nema povlačenja, nema predaje. Mi ili oni“, poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније