Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

16. 03. 2018. 12:36 >> 12:35
8

HARADINAJ

Bez dogovora sa Srpskom listom o demarkaciji

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da nijesu pronašli zajednički jezik sa Srpskom listom oko podrške demarkaciji sa Crnom Gorom i pozvao nekadašnje članove Samoopredjeljenja, koji su formirali posebnu poslaničku grupu, da glasaju za demarkaciju.

"Mi smo pregovarali sa Srpskom listom, do sada nijesmo našli zajednički jezik. Pozivam Visara (Imeria) i druge kolege da razmisle dokle smo došli. Ako u ovom trenutku ne shvatimo našu ulogu, ne znam kako ćemo se ponašati u daljim procesima", kazao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Haradinaj je rekao da je nerazumna pozicija da se ne podrži demarkacija poslije izjave predsjednika Kosova i Crne Gore i mogućnosti da se glasanjem za demarkaciju prekine blokada zemlje.

On je rekao da su sada obezbijeđeni glasovi, ali da treba biti odgovoran i ozbiljan da se ne dogodi neuspjeh.

"Zbog toga mi sa najvećom ozbiljnošću treba da obezbijedimo da na sjednici budemo svi prisutni. Izostanak jednog poslanika na sjednici u utorak je poruka da Kosovo ostaje izolovano", kazao je Haradinaj.

Prije dva dana 12 poslanika Samoopredjeljenja zatražilo je od predsjedništva Skupštine Kosova formiranje nove poslaničke grupe na čijem će čelu biti Dardan Sejdiu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније