Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

15. 03. 2018. 14:45   >>  14:41 16

UPUTILI APEL

Ustavni sud da razmotri žalbu DF-a

Demokratski front (DF) pozvao je danas Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu kojom je funkcioner tog političkog saveza Milan Knežević tražio da mu se odloži izvršenje kazne zatvora, na koju je osuđen zbog napada na policajca 17. oktobra 2015.


U saopštenju kluba poslanika DF-a navodi se da je državni teror nad tim političkim subjektom nastavljen odlukom predsjednika Višeg suda Borisa Savića da odbije zahtjev da se Kneževiću odloži odlazak na izdržavanje kazne zatvora, koja je, kako tvrde, izrečena u montiranom političkom procesu. 

Iz DF-a su kazali da nijesu iznenađeni tom odlukom „imajući u vidu činjenicu da Savić, nekadašnji sitni režimski kotorski tužilac, a sadašnji predsjednik Višeg suda, spada u posebno odabrane specijalce režima“.

„DF poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i donese odluku koja će obuzdati ovo nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da nema sumnje da je „združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima“.

„Opozicija je uspjela ono što vlast nije očekivala – da se sve antirežimske snage koje nisu pod kontrolom Demokratske partije socijalista objedine oko jednog nestranačkog kandidata, što je i bila ideja DF-a“, kazali su iz tog političkog saveza. 

Zato se, kako su naveli, dodatno istrajava na kažnjavanju DF-a, odnosno pokušava se, prvi put u istoriji Crne Gore, predsjednik jedne parlamentarne političke stranke poslati u zatvor.

„Postoje u politici Crne Gore stvari koje su konstanta - DF i Kneževića niko ne može zaplašiti i obeshrabriti u borbi za slobodnu Crnu Goru“, kaže se u saopštenju. 

Navodi se da su oni koji treba da budu zabrinuti i uplašeni zbog promjena koje dolaze „ljudi iz vrha režima, sudstva i tužilaštva, koji su pljačkali i uništavali Crnu Goru i progonili nedužne ljude, jer će nakon uspostavljanja pravne države pravda zakucati na njihova vrata“.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније