Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

15. 03. 2018. 13:01   >>  13:01 9

DPS SAOPŠTIO

"Demokrate i URA - vezivno tkivo svega antidržavnog"

Demokrate i URU pogađa činjenica da su upravo oni vezivno tkivo svega što je antidržavno i antizapadno, istakao je Marko Burić iz DPS-a.

"Zato je očekivano da podržite čovjeka koji se kandiduje da bude predsjednik države, članice NATO-a, a sam je protiv tog članstva?! To ne čudi ako se prisjetimo da Abazovićeva družina nije ni bila u Parlamentu kad se glasalo za članstvo i da, gdje god je trebalo napraviti koaliciju sa izdajnicima Crne Gore, URA je bila vazda prvi dobrovoljac", istakao je on.

Burić je kazao da je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić prizivao bombe po beogradskim mostovima, kao i da je fasciniran Sedmim bataljonom.

"Zato je razumljivo što je Aleksa u multietničkim sredinama ispod cenzusa, ili na samoj njegovoj granici. Logično - teško da neko ko se sjeća proganjanja, zastrašivanja, surovog nacionalizma i četničke ikonografije može podržati onoga ko je bio očaran tom ideologijom i u njenom stvaranju aktivno učestvovao. Zato, zbunjeni Kolić bujicom ispraznih riječi i optužbi, pokušava da zamijeni temu i izbjegne istini da pogleda u oči. Pravi se da ne vidi kako višenacionalne sredine pokazuju jasan prezir prema politici koju zastupa", saopštio je on.

Burić smatra da u novoj opozicionoj koaliciji najsnažniju osnovu čini Demokratski front "sa svojom izdajničkom politikom koji, iako blijeda politička ličnost, svojim činjenjima i uvjerenjima, od aktivnog učešća u šatorskim protestima i rušilačkim demonstracijama do antizapadnih uvjerenja, zapravo je sasvim logičan izbor ove grupe".

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније