Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

13. 03. 2018. 12:24   >>  18:25 2

LACMANOVIĆ

DIK da promijeni način kontrole podataka

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka, Radenko Lacmanović, pozvao je Državnu izbornu komisiju (DIK) da promijeni način kontrole vjerodostojnosti podataka građana, koji su podržali predsjedničke kandidate na izborima 15. aprila.

 

On je rekao da će Agencija do petka uputiti DIK-u preporuku o promjeni načina kontrole.

"Ako su tačne informacije da je DIK dozvolio NVO sektoru uvid u potpise, prekršili su Zakon o zaštiti podataka ličnosti, čime se krše članovi 43 i 45 Ustava Crne Gore", rekao je član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka, Radenko Lacmanović.

Podsjećamo, građani od juče popodne, putem veb aplikacije potpisi.dik.co.me, ukucavanjem svog matičnog broja, mogu da provjere da li su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni za podršku nekome od predsjedničkih kandidata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније