Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ objavio: I. P. ]

13. 03. 2018. 12:00   >>  11:57 3

ZA PODRŠKU KANDIDATIMA

"Fukcionerima Demokrata falsifikovani potpisi"

Demokratska Crna Gora saopštila je da je falsifikovan potpis funkcionerima i članovima te partije, u svrhu podrške pojedinim predsjedničkim kandidatima.

 

"Predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata Plav, Marku Vukoviću, falsifikovan je potpis podrške za predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića, a članu Glavnog odbora, Đorđiju Rašoviću, falsifikat potpisa je učinjen u korist predsjedničkog kandidata Marka Milačića. U korist predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića učinjen je falsifikat potpisa i Velička Tomovića, člana GO Demokrata, Ivane Bojović, kandidatkinje za poslanicu i članice Odbora Demokrata Glavnog grada, kao i Aleksandra Kneževića, člana Odbora Demokrata Glavnog grada. To nije sve. Falsifikovali su se potpisi funkcionera Demokrata i u korist Hazbije Kalača, predsjedničkog kandidata. To je urađeno na štetu Ersina Rastodera, odborničkog kandidata Demokrata u Petnjici. Nažalost, spisak funkcionera i članova Demokrata koji prijavljuju falsifikate njihovih potpisa iz sata u sat je sve duži, o čemu ćemo uredno obavještavati javnost", saopštile su Demokrate.

Iz Demokratske Crne Gore navode da se nakon posljednjih dešavanja i otkrića neizostavno nameće nekoliko pitanja.

"Zašto je ukinuta odredba o prikupljanju potpisa podrške pred članovima OIK-a? Jasno je – jer je to odgovaralo vladajućoj partiji. Zato što je takva odredba na prethodnim predsjedničkim izborima omogućila da imamo samo dva kandidata – jednog vlasti, jednog opozicije. DPS je zbog toga naravno bila u velikom problemu, pa na kraju čak i izgubila te izbore. Zašto se u obrascima za podršku predsjedničkih kandidata ne traži obavezno broj lične karte kao za podršku listama za parlamentarne i lokalne izbore? Kažu da je u Zakonu “slučajno” ostala riječ “ili” (JMBG ili br. lk.) umjesto riječi “i”, pa za predsjedničke izbore broj lične karte nije obavezan. Vidimo sada i zbog čega i zbog koga. Želio se obesmisliti čitav izborni proces predsjedničkih izbora i razvodniti većinska podrška koju kandidat opozicije ima. Zašto je DPS-u cilj da bude što više kandidata i lista? Da iskreni opozicioni kandidati dobiju smiješna finansijska sredstva, jer se predizborni „kolač“ dijeli na jednake djelove. Osim toga, na ovaj način će politički marginalci da zauzmu besplatan medijski prostor na javnim servisima, obesmisliće se sučeljavanja kandidata i zbuniće se i demotivisati opoziciono biračko tijelo", navode iz Demokrata.

Pitaju i da li je problem bilo moguće riješiti.

"Naravno da jeste. Sav posao bi završilo propisivanje nešto manjeg broja potpisa, ali na obrascima koji bi se ovjeravali kod notara. Vidjeli bi onda koliko bi bilo kandidata, koji zaista zavređuju podršku građana. Pozivamo nadležno tužilaštvo da tragom informacija koje smo iznijeli bez odlaganja reaguje i procesuira počinioce ovih zloupotreba i krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније