Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

08. 03. 2018. 07:45   >>  07:43 6

NA IZBORIMA

Danilović pozvao opoziciju da ga podrži

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović predložio je ostalim opozicionim subjektima da ga podrže kao predsjedničkog kandidata na izborima 15. aprila.

On je to predložio u javnom obraćanju liderima ostalih opozicionih subjekata, koje je objavio Dan.

"Ne moramo po mrklom 'političkom' mraku, za koji smo sami krivi, tražiti lučem i svijećom nestranačkog kandidata za predsjednika Crne Gore. Ne moramo. Nije ni pošteno. To nije kandidat, nego žrtva, to je izgovor naše nesposobnosti koja traje godinu dana. Treba li neko da 'pogine' u naše ime, da nas neko spasi? Neko da izgubi, a da mi nismo krivi", zapitao se Danilović.

On je podsjetio da su iz Ujedinjene Crne Gore tražili jednog kandidata za predsjednika prije pet mjeseci.

"Tada su neki od vas govorili da je bolji politički lider kojem vjeruje najviše ljudi. Nijesmo se dogovorili. Sada, kada su neki časno i držeći riječ objavili kandidaturu, vi kažete treba nam jedan kandidat. Moramo li da se odreknemo kandidature u ime nepoznatog? Ko je taj? Ko je taj koji nas može okupiti 'nakon političke ponoći', nakon što smo se obrukali? Nakon svega, imam predlog za vas. Ja ne umijem da petljam u minut do ništa. Ja neću da se krijem. Podržite mene, uvažene kolege, i nećete imati stranačke štete, a to je jedino što vas interesuje", poručio je Danilović.

On je dodao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Ujedinjene Crne Gore ako uz podršku kolega pobijedi na izborima, "kako ne biste osjetili konkurenciju stranke čiji je predsjednik".

"Ako izgubim, čak i sa 49,9 odsto glasova, ali uz vašu podršku, napustiću politički život jednom zasvagda. Napustiću i zahvaliću vam. Dostaviću 'Danu', već sjutra, tu vrstu javnog ugovora koji me obavezuje javno ga potpisujem. Istovremeno, kad smo već svi krivi za ovu lakrdiju, očekujem da nam ponudite slično. Ako se neko od vas lidera kandiduje i pobijedi, a dobije našu podršku, neka bude i predsjednik Crne Gore i predsjednik svoje stranke. Ali ako izgubi, neka napusti politiku kao što bih i ja. Vjerujem daje ponuda poštena. Znam da jeste", naveo je Danilović.

Kako je poručio kolegama, "ne možemo vući za nos opozicionu Crnu Goru a da ne dobijemo po nosu ako slažemo".

"Ne zovite me da zajedno lažemo. Da to hoću, ja bih mogao i bez vas da lažem", istakao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kandidat za predsjednika Crne Gore odrediće svog opunomoćenog predstavnika u proširnom sastavu Državne izborne komisije, koji može da učestvuje i punovažno odlučuje 20 dana prije dana određenog za održavanje izbora, odnosno do 26.marta.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније